ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στη Βιβλιοθήκη Λάρισας

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2014 3:11 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:25

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», συμμετέχει στην καλοκαιρινή εκστρατεία της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Future Library, η οποία χρηματοδοτείται από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

140 βιβλιοθήκες σε περισσότερες από 100 πόλεις της Ελλάδας, ζουν στο ρυθμό της 3ης καλοκαιρινής εκστρατείας του Future Library και σκέφτονται ήδη αντίθετα! Τι θα συμβεί αν όλοι αρχίσουμε να σκεφτόμαστε αντίθετα;

Όλες οι δράσεις αντλούν τη θεματική τους από τους αντίθετους κόσμους που μας περιβάλλουν και επιστρατεύουν μια σειρά από διαφορετικά βιβλία, τα οποία προσφέρονται από το Future Library σε κάθε βιβλιοθήκη και έχουν στόχο την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας.

Ταυτόχρονα, εκτός από τις νέες συλλογές βιβλίων, το Future Library δωρίζει στις βιβλιοθήκες εργαστηριακά είδη φυσικής, ώστε να χρησιμοποιηθούν τόσο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας, όσο κατά τη μόνιμη λειτουργία τους.

Παιδιά και έφηβοι, τις ημέρες της καλοκαιρινής εκστρατείας, ζουν τη μέρα της χαράς και της λύπης, του θάρρους και της δειλίας, του όλα και του τίποτα, του ράβε και του ξήλωνε, του δίνω και του παίρνω, του Βορρά, του Νότου, της Ανατολής και της Δύσης, του θυμάμαι και του ξεχνάω, του μαζί και του χώρια, των παιδιών και των ηλικιωμένων, του γέλιου και του κλάματος, της γης και του ουρανού, της φουρτούνας και της νηνεμίας και όλων των αντιθέτων που συναντιούνται και συνυπάρχουν στη Βιβλιοθήκη!

Μέσα από αφηγήσεις, παιχνίδια, γέλια, χάρτες, μελωδίες, έρευνες, πειράματα, φωτογραφήσεις, εξερευνήσεις, δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά και εφήβους να έρθουν σε επαφή με το συναρπαστικό κόσμο των βιβλίων, να δημιουργήσουν, να διοχετεύσουν τη φαντασία, τις ικανότητες και το κέφι τους και να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή! Ζώντας ένα καλοκαίρι γεμάτο καταπληκτικές εμπειρίες, αποκτούν έναν ισχυρό δεσμό με την ανάγνωση και τη Βιβλιοθήκη.

Ο συνολικός αριθμός των καλοκαιρινών προγραμμάτων της Βιβλιοθήκης είναι 52! Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στις δράσεις, είναι όμως απαραίτητη η προεγγραφή, γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης 28ης Οκτωβρίου 9 και στο τηλέφωνο 2410-531.973.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass