Τιμητικό αφιέρωμα σε Πλέσσα και Ζαμπέτα στον Βόλο

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2014 22:06 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:27

       

Μια μουσική  παράσταση αφιερωμένη στο ελληνικό τραγούδι με τίτλο «Τι γλυκό να σ' αγαπούν», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιουνίου στις 9.30 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Βόλου «Μελίνα  Μερκούρη».

Είναι μια ακόμα πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελασσονιτών ν. Μαγνησίας, που αυτή τη φορά παρουσιάζει δύο από τους μεγαλύτερους  Έλληνες συνθέτες, τον Μίμη Πλέσσα και τον Γ. Ζαμπέτα, σε έναν πρωτότυπο συνδυασμό, αφού ο καθένας από την πλευρά του και με την ιδιαίτερη αισθητική του, προσέφεραν σπουδαίο έργο στον σύγχρονο μουσικό μας πολιτισμό.

Η συναυλία είναι μια πλούσια μουσική παράσταση, με την  συμμετοχή δεκάδων σπουδαίων συντελεστών, με την ευγενική συμμετοχή του  Κ. Σμοκοβίτη και  απευθύνεται σε όλο το απαιτητικό μουσικόφιλο κοινό του Βόλου και της Μαγνησίας.

Περιλαμβάνει μια πανδαισία με 40 από τα καλύτερα τραγούδια των Μίμη Πλέσσα και Γ. Ζαμπέτα, με σπουδαίες φωνές όπως των (Κ. Σμοκοβίτη,  Ζωής Τζαλαβρέτα, Ν. Αλεξίου και Στέφ. Εμμανουήλ).

Συμμετέχουν ακόμη  οι μουσικοί-σολίστ :Δημ. Μπεφάνης -Μπουζούκι -Φωνή, Ν. Αλεξίου -Φωνή-Κιθάρα, Στάθης Θεοχαράκης - Πιάνο, Βαγγέλης Χάνος - Μπάσο, Άγγελος Τσιριγωτάκης ,Τύμπανα. Χορογραφίες:Βάσω Τηλιοπούλου .

Αφηγούνται ο μουσικοσυνθέτης και στιχουργός Θ. Αστερίου και η Κατ. Σκόδρα.

Η εκδήλωση(με συμβολική είσοδο 5 ευρώ), έχει ιδιαίτερο κοινωνικό σκοπό, αφού θα ενισχύσει το πλούσιο έργο κοινωνικής αλληλεγγύης του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και τη στήριξη ευπαθών ομάδων με τρόφιμα και φάρμακα.

Τελεί υπό την αιγίδα του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», με την παράλληλη υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου για να τιμηθούν, με τον καλύτερο τρόπο και όπως τους αξίζει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, που δικαιούνται από όλους μας την αναγνώριση  και τον σεβασμό .

Για τη ζωή και το έργο του Μίμη Πλέσσα που μάλιστα έχει βραβευτεί για την προσφορά του στον Παγκόσμιο Πολιτισμό ,αλλά και του αξέχαστου Γ. Ζαμπέτα, που λάμπρυνε την ελληνική μουσική, θα μιλήσουν ο Θ. Αστερίου  και η Κατ. Σκόδρα, ενώ στη συναυλία αυτή θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά  από τον Κ. Σμοκοβίτη ,το τραγούδι που γράφτηκε ειδικά για τον αείμνηστο Γ. Ζαμπέτα σε μουσική Δ. Χιονά και στίχους Θ.Αστερίου.  Προπώληση εισιτηρίων στον «ΔΙΑΥΛΟ»-Τοπάλη 14.  

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass