ΧΘΕΣ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ» ΑΠO ΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» σκορπώντας γέλιο

*Ήταν μια παράσταση αφιερωμένη στους παλιούς καθηγητές του ιστορικού σχολείου

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2014 3:04 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:39
 
 
Άκρως ενδιαφέρουσα και από πολιτιστικής άποψης, ήταν η σχολική χρονιά που ολοκληρώθηκε για το 1ο Γυμνάσιο Λάρισας.
Μια χρονιά όπου διεύθυνση και εκπαιδευτικοί, καθ όλη τη διάρκεια της, κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι μαθητές του σχολείου πέρα από το ουσιώδες κομμάτι της εκπαίδευσης, να αποκτήσουν δραστηριότητες, να κοινωνικοποιηθούν και να ξεφύγουν από τα στενά όρια μιας εκπαιδευτικής αίθουσας. Έτσι η σχολική χρονιά για τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου, εκτός από την παρακολούθηση μαθημάτων που ήταν και το ζητούμενο,
είχε και δόσεις... θεάτρου, καραγκιόζη, χορευτικών παραστάσεων, ποιοτικού κινηματογράφου, σκακιού, κατασκευές διαφόρων έργων κ.α.
Το επιστέγασμα όλης αυτής της κοπιώδους πολιτιστικής προσπάθειας, παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο «Χατζηγιάννειο», με το ανέβασμα της θεατρικής παράστασης «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο», από τη γνωστή κωμωδία του Αλέκου Σακελάριου. Λίγο πριν ξεκινήσει η παράσταση παίρνοντας το λόγο ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Λάρισας κ. Αλέξης Καλέσης μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Στο 1ο Γυμνάσιο Λάρισας ακολουθούμε μια εκπαιδευτική πολιτική βιωματική εξωστρεφή, ανοιχτή στην κοινωνία. Γιατί όλοι καταλαβαίνουμε ότι το σχολείο έχει την ευθύνη να προετοιμάσει τον νέο άνθρωπο για καιρούς δύσκολους, απαιτητικούς, ανταγωνιστικούς.
Και έχουμε αποδεχθεί μέσα μας αυτό που με δυο λόγια περιέγραψε ο Ιρλανδός νομπελίστας ποιητής Γουίλιαμ Μπάτλερ Γιετς : Ότι δηλαδή «Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο το γέμισμα ενός δοχείου με γνώσεις, αλλά το άναμμα μιας φλόγας»... Η χθεσινοβραδινή παράσταση ήταν αφιερωμένη σε όλους τους παλιούς καθηγητές του ιστορικού 1ου Γυμνασίου Λάρισας, του αρχαιότερου σχολείου του νομού, που ιδρύθηκε το 1889. Ένα σχολείο που όπως σημείωσε ο κ. Καλέσης με πολύ μεγάλη και βαριά παράδοση. «Την οποία δημιούργησαν οι αφοσιωμένοι εκπαιδευτικοί του, όλοι αυτοί οι αφανείς δάσκαλοι που για δεκαετίες ολόκληρες «λεύκαναν τις κεφαλές τους» για να χρησιμοποιήσω έναν όρο του σημερινού έργου στις έδρες αυτού του σχολείου. Στους δασκάλους που μας δίδαξαν, που μας νουθέτησαν, που μας τιμώρησαν όταν χρειάστηκε, στους δασκάλους που μας ενέπνευσαν και μας άναψαν φλόγες, κάτω από συνθήκες πολύ πιο δύσκολες από τις σημερινές».
Για να συμπληρώσει ακόμη ότι «Τιμούμε τους δάσκαλους μας επειδή αυτό υπαγορεύει η ψυχή μας και γιατί σεβόμαστε πάνω απ’ όλα τον εαυτό μας και γιατί βέβαια η ιστορία δεν είναι ψυχρή, αλλά γράφεται από τους ανθρώπους που έζησαν μια δεδομένη εποχή. Τιμούμε τους παλιούς καθηγητές με ένα εμβληματικό έργο του Αλέκου Σακελάριου». Καθηγητές παλιότεροι και νεότεροι του 1ου Γυμνασίου Λάρισας παρακολούθησαν χθες βράδυ μια παράσταση νοσταλγική, με χιούμορ και με τους μαθητές μέσα από τους ρόλους τους, να χαρίζουν στους θεατές αβίαστα το γέλιο. Την παράσταση επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες κ. κ Αντωνία Ζιώγα, Φωτεινή Τσολάκη που σκηνοθέτησαν το έργο, Μαρία Μουρτζανού που είχε τη μουσική επιμέλεια και Δήμητρα Βασιλάκου που επιμελήθηκε τις χορογραφίες. Μετά το τέλος της παράστασης ακολούθησε τελετή αποχαιρετισμού των τελειοφοίτων με τραγούδια και απονομή αναμνηστικών δώρων.
Σ. Ορφανιώτη
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass