Το φωτεινό κουβάρι των παραμυθιών εκτυλίχθηκε στο φεστιβάλ αφήγησης στην Καλλιπεύκη

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2014 20:24 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:47

 

Τριακόσια κεριά άναψαν και σχημάτισαν ένα φωτεινό κουβάρι, στην καρδιά του δάσους της Καλλιπεύκης, όταν η πρόεδρος του 6ου Φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κ. Τασούλα Τσιλιμένη, έκλεισε τις εργασίες του.

Η πρόεδρος αποχαιρετώντας το κοινό που είχε κατακλύσει την «Πατωμένη», τοποθέτησε ένα αναμμένο κερί στο έδαφος καλώντας τους παρευρισκόμενους να την μιμηθούν και να σχηματίσουν το κουβάρι των παραμυθιών, ως υπόσχεση ότι θα συναντηθούν στο ίδιο σημείο, σε δύο χρόνια για να απολαύσουν το 7ο φεστιβάλ αφήγησης. Έτσι σε λίγη ώρα ένα ολοφώτεινο κουβάρι σχηματίστηκε που κέρδισε το θαυμασμό όλων. Ο ενθουσιασμός είχε φτάσει στο ζενίθ και αυθόρμητα σχηματίστηκε ένας ανθρώπινος κύκλος γύρω από αυτό, που με τη συνοδεία μουσικής κλαρίνου, τρομπέτας και ντραμς, άρχισε ένας ξεχωριστός χορός, που ένωσε τα χαμόγελα όσων συμμετείχαν και αψήφησαν την βραδινή δροσιά του δάσους.

Το 6ο φεστιβάλ αφήγησης είχε μεγάλη επιτυχία και οι δραστηριότητες της πρώτης μέρας με τις επιστημονικές ανακοινώσεις στο χώρο του ανακαινισμένου από το δήμο Τεμπών σχολείου της Καλλιπεύκης για τις ανάγκες του φεστιβάλ, τις βραδινές αφηγήσεις υπό το φως των κεριών μέχρι αργά το βράδυ, χάρισαν μια ξεχωριστή εμπειρία σε όσους έκαναν τον κόπο να ανεβούν τις πλαγιές του Κάτω Ολύμπου.

Τη δεύτερη μέρα το πρωί οι μικροί φίλοι της αφήγησης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παιχνίδια στο δάσος και να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες, να κερδίσουν βιβλία με τη συμμετοχή τους σε παιχνίδια, αλλά και να φωτογραφηθούν με ήρωες παραμυθιών όπως η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Παπουτσωμένος γάτος.

Το απόγευμα της δεύτερης μέρας οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τη δραματοποιημένη παράσταση από θεατρική ομάδα υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση του Δ. Δακτυλά, αφιερωμένη στο γεννημένο στη Λευκάδα Λευκάδιο Χερν και τα λαϊκά παραμύθια από επαγγελματίες αφηγητές με φωνές και μουσικές.

Εκ μέρους του δήμου χαιρέτησε ο Θ. Τσιαπλές μεταφέροντας την υπόσχεση του Δημάρχου Τεμπών Κωνσταντίνου Κολλάτου, για την υλοποίηση της πρότασης της κ. Τσιλιμένη και την ίδρυση του «Σπιτιού των παραμυθιών και της αφήγησης» στην Καλλιπεύκη.

Η πρόεδρος κ. Τσιλιμένη στην ομιλία της ανέπτυξε τους λόγους που το φεστιβάλ αφήγησης, έχει καθιερωθεί σε θεσμό στην περιοχή από το 2003 και στη σημαντικότητα λειτουργίας του σπιτιού αφήγησης στην Καλλιπεύκη, ως παράγοντα πολιτιστικό και οικονομικό για την ευρύτερη περιοχή.

Τις εργασίες του φεστιβάλ χαιρέτησαν με την παρουσία τους επίσης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Πρόεδρος του ΜΕΣΑΚ και ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass