Σεμινάριο μουσικών συνόλων στα παράλια

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2013 17:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:21

Ξεκινάει την Παρασκευή 5 Ιουλίου το «4ο Μουσικό Σεμινάριο Μουσικών Συνόλων και Οργάνων»  που συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας,  το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας και ο Δήμος Αγιάς, με την υποστήριξη της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών Ελλάδος, στα παράλια της περιοχής και συγκεκριμένα στο Θέατρο Τεμπών, στην περιοχή του  Ομολίου.   

Μουσικοί από όλη την Ελλάδα θα βρεθούν έως τις 9 Ιουλίου που διαρκούν τα  σεμινάρια στην περιοχή μας, ενώ θα πραγματοποιήσουν και σειρά συναυλιών - όλες με δωρεάν είσοδο - στο Θέατρο Τεμπών (πλην μίας στο Θέατρο Βελίκας), προσφέροντας  ένα αξιόλογο όσο και ποιοτικό θέαμα.

Το 4ο Μουσικό Σεμινάριο, που αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή μας, εν μέσω μάλιστα της τουριστικής περιόδου,  είναι ένας εκπαιδευτικός θεσμός που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2010 και έχει φιλοξενηθεί στην Ελλάδα ( 2010) και τη Βουλγαρία (2011, 2012).

Στα 3 χρόνια λειτουργίας του έχουν συμμετέχει πάνω από 300 ενεργά μέλη, από όλη την Ελλάδα, τα οποία μέσα σε λίγες μέρες ατομικής και ομαδικής οργανωμένης εργασίας του σεμιναρίου, εκπαιδεύτηκαν και δημιούργησαν μουσικές παραγωγές υπό την καθοδήγηση διακεκριμένων ελλήνων και ξένων μαέστρων και δασκάλων τις οποίες και παρουσίασαν σε συναυλίες εντυπωσιάζοντας το κοινό αλλά πολύ περισσότερο τους εκτελεστές – μαθητευόμενους. Ταυτόχρονα αποτελούν το καλύτερο δυνατό παιδαγωγικό έναυσμα για τη σοβαρότερη ενασχόληση με κάθε τομέα της μουσικής θεωρίας και πράξης, ειδικά στις ηλικίες κάτω των 18 ετών στις οποίες κατεξοχήν απευθύνεται.

Το 4ο Θερινό Σεμινάριο Μουσικών Συνόλων & Οργάνων  εμπλουτίζεται με ατομικά μαθήματα οργάνων, μουσικής δωματίου, ημερίδες ανώτερων θεωρητικών κ.α. ευελπιστώντας να καλύψει πιο ολοκληρωμένα την μουσική εκπαίδευση των συμμετεχόντων του. Ήδη οι συμμετοχές, που προέρχονται από όλη την Ελλάδα, ξεπερνούν τις 70.

Τα μαθήματα Πιάνου, Κιθάρας , Φλάουτου, Βιολιού, Μουσικής Δωματίου και Διεύθυνσης Χορωδίας θα πραγματοποιηθούν 5-6 Ιουλίου και τα μουσικά σύνολα 6-8 Ιουλίου.

Σε δηλώσεις της σχετικά με το μουσικό σεμινάριο η  κ. Καραλαριώτου επεσήμανε: «Ως  Αντιπεριφέρεια Λάρισας στηρίζουμε υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις και δράσεις πολιτισμού  που ενισχύουν τον τουρισμό, ενόψει και της τουριστικής περιόδου που διανύουμε. Μέλημά μας είναι να εξασφαλίσουμε, τόσο για τους συμπολίτες μας όσο και για τους επισκέπτες, αξιόλογες προτάσεις ψυχαγωγίας που προάγουν την τοπική ανάπτυξη, βοηθούν την τοπική οικονομία, προσελκύουν νέους επισκέπτες

Εκδηλώσεις όπως το 4ο Μουσικό Σεμινάριο προσφέρουν βήμα σε καταξιωμένους, αλλά και νέους καλλιτέχνες για να παρουσιάσουν τις δημιουργίες και το έργο τους, δίδοντας  παράλληλα πνευματική καλλιέργεια και ψυχαγωγία ως μία δημιουργική διέξοδο, ιδιαίτερα απαραίτητη στη σημερινή δύσκολη εποχή που διανύουμε. Ακόμη και σε περιόδους κρίσης, αποδεικνύουμε ότι ο πολιτισμός μπορεί να ανθεί και να παράγει ουσιαστικά πράγματα, και μάλιστα όχι «αποστειρωμένα» και αποστασιοποιημένα από την πραγματικότητα, αλλά προσιτά στους πολλούς».

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας κ. Ιωάν. Γράμψας αναφέρθηκε στα σεμινάρια λέγοντας: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που προχωρούμε και φέτος στην υλοποίηση του «4ου Μουσικού Σεμιναρίου Μουσικών Συνόλων και Οργάνων» που θα δώσει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες από όλη την  Ελλάδα να «σμίξουν» μουσικά, να επιμορφωθούν πάνω στη μουσική και βεβαίως να προσφέρουν στο φιλόμουσο κοινό ποιοτικά ακούσματα μέσω των συναυλιών τους. Ευχαριστούμε προς αυτή την κατεύθυνση  την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και συγκεκριμένα την αντιπεριφερειάρχη κ. Ρένα Καραλαριώτου για τη στήριξή της καθώς και τον Δήμος Αγιάς. Είναι σημαντικό να στηρίζονται τέτοιου είδους αξιόλογες εκδηλώσεις που κάνουν την περιοχή μας ευρύτερα γνωστή».

  Πρόγραμμα Συναυλιών

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/7

9 μ.μ. Συναυλία καθηγητών (Θέατρο Τεμπών)

  ΣΑΒΒΑΤΟ 6/7

1 μ.μ. Ρεσιτάλ Κιθάρας από τον κ. Φώτη Κουτσοθόδωρο, στο Συνεδριακό Κέντρου του Θεάτρου Τεμπών

7:30 μ.μ. Συναυλία Συμμετεχόντων (Θέατρο Τεμπών)

 ΚΥΡΙΑΚΗ 7/7

8.30 μ.μ. Συναυλία Μουσικής Δωματίου (Θέατρο Τεμπών)

8.30 μ.μ. Συναυλία από την Μικτή Χορωδία Αγιάς, με μαέστρο τον κ. Αλέξανδρο Σανδίκη και το Πολυφωνικό Σύνολο της Μουσικής Σχολής Αγιάς (Θέατρο Βελίκας).

  ΔΕΥΤΕΡΑ 8/7

8.30 μ.μ.  Συναυλία Ορχήστρας και Χορωδίας Σεμιναρίου  (Θέατρο Τεμπών)

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass