Ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2013 15:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:23

Η κωμωδία «Ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Κυριακή στις 9.15 το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.Πρόκειται για  ένα σύγχρονο αλλά και διαχρονικό παραμύθι, που υμνεί τον έρωτα με ένα σπάνιας ομορφιάς τρόπο και δικαίως θεωρείται από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου. Ο Δήμος Αβδελιώδης, μεταφέρει το έργο με τη μορφή λαϊκής όπερας και στιλ κουκλοθέατρου, με ζωντανή μουσική και ζωντανές κούκλες τους μουσικούς και τους ηθοποιούς, που ερμηνεύουν τους ρόλους και τα τραγούδια της παράστασης. Πρωταγωνιστούν: Στέλιος Μάϊνας [Περλιμπλίν], Δήμητρα Ματσούκα [Μπελίσα], Ελένη Καστάνη [Μαρκόλφα].

 Η ΥΠΟΘΕΣΗ

 Ο Περλιμπλίν, ένας μεσήλικας, απορροφημένος και ξεχασμένος στα βιβλία του, παρακινείται από τη γηραιά υπηρέτρια του, που τον νοιάζεται αληθινά, να βρει μια γυναίκα να παντρευτεί, ανησυχώντας για το τι θ’ απογίνει μόνος του, αν κάποια στιγμή αποθάνει η ίδια. Ο Περλιμπλίν αρνείται πεισματικά, γιατί φοβάται το γάμο. Όταν όμως ακούει τη φωνή της Μπελίσας, μιάς πολύ νεαρής γειτονοπούλας του, να τραγουδά την αγάπη, παραδίδεται άνευ όρων στην σαγήνη της και την ζητά για γυναίκα του. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να ζήσει για πρώτη φορά τον απόλυτο έρωτα, και γι΄ αυτό, να γευθεί το απρόβλεπτο και σπαρακτικά γρανιτένιο τίμημα του.Σ’ αυτό το μικρό αριστούργημα ο Λόρκα συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο το κωμικό με το τραγικό στοιχείο, αναζητώντας την πνευματική ουσία του έρωτα και ανάγοντας τον από το επίπεδο του σώματος στο επίπεδο της ψυχής.  Παίζουν: Στέλιος Μάϊνας, Δήμητρα Ματσούκα , Ελένη Καστάνη, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Πατρίκιος Κωστής. Στο πιάνο η Ιώ Κυριακίδη. Τιμές εισιτηρίων: 16 €, 13 €, 10 €

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass