ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

Οπερα απευθείας από τη Μετροπόλιταν της Ν. Υόρκης

*Συμμετέχει και ο Βόλος

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2013 18:49 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:25
 
Εντυπωσιακές παραγωγές υψηλού επιπέδου θα έχουν και φέτος την ευκαιρία να απολαύσουν οι φιλόμουσοι ανά την Ελλάδα, αφού παρά το άσχημο οικονομικό τοπίο ο θεσμός της παρακολούθησης όπερας απευθείας από τη Μητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης συνεχίζεται. Ο λόγος για το εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» που εγκαινιάστηκε το 2006 με πρωτοβουλία του γενικού διευθυντή του νεοϋορκέζικου θεάτρου Πίτερ Γκελμπ και πλέον μεταδίδεται σε περισσότερες από 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, έχοντας βρει μιμητές σε πολλές διεθνείς λυρικές σκηνές. Το πρόγραμμα προσφέρει ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα μεταδίδεται σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους σε διάφορες πόλεις - εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, συμμετέχουν ο Βόλος(στο Αχίλλειον), τα Ιωάννινα, η Κεφαλλονιά, το Λουτράκι, η Κομοτηνή κ.ά. - ο αριθμός των οποίων κάθε χρόνο αυξάνεται. Στόχος του προγράμματος να γίνει η όπερα ένα είδος προσιτό σε όλους.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η επιστροφή του βετεράνου μαέστρου και μουσικού διευθυντή του θεάτρου Τζέιμς Λιβάιν στο πόντιουμ της Met με τη νέα παραγωγή του βερντιανού «Φάλσταφ» σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Κάρσεν (14 Δεκεμβρίου) και με πρωταγωνιστή τον διάσημο Ιταλό βαρύτονο Αμπρότζιο Μαέστρι στον ρόλο του τίτλου. Στις 26 Απριλίου 2014 είναι το δεύτερο, εξίσου αναμενόμενο με το πρώτο, «ραντεβού» του Λιβάιν με το διεθνές κοινό μέσω της μετάδοσης της δημοφιλούς όπερας του Μότσαρτ «Cosi fan tutte» («Ετσι κάνουν όλες») με πρωταγωνίστριες δύο λυρικές καλλιτέχνιδες της νεότερης γενιάς, τη Σουζάνα Φίλιπς και την Ιζαμπελ Λέοναρντ, στους ρόλους της Φιορντιλίτζι και της Ντοραμπέλα αντιστοίχως.
ΑΠΟ ΠΟΥΤΣΙΝΙ ΩΣ ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΙ
Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει στις 5 Οκτωβρίου με τη νέα παραγωγή της όπερας «Ευγένιος Ονιέγκιν» του Τσαϊκόφσκι σε σκηνοθεσία Ντέμπορα Γουόρνερ. Ο Ρώσος σουπερστάρ του πόντιουμ Βαλέρι Γκέργκιεφ διευθύνει και πρωταγωνιστούν η συμπατριώτισσά του Αννα Νετρέμπκο (η απόλυτη ντίβα της όπερας) ως Τατιάνα και ο Πολωνός Μάριους Κβίτσιεν στον ρόλο του τίτλου. Ενδιαφέρον το γεγονός ότι τα κοστούμια στη συγκεκριμένη παραγωγή υπογράφει η Ελληνίδα Χλόη Ομπολένσκι. Η καινοτόμα παραγωγή του Γουίλιαμ Κέντριτζ (τον έχουμε δει και στην Ελλάδα) πάνω στη «Μύτη» του Σοστακόβιτς δίνει ραντεβού με το παγκόσμιο κοινό στις 26 Οκτωβρίου, ενώ στις 9 Νοεμβρίου ακολουθεί η «Τόσκα» του Πουτσίνι σε σκηνοθεσία Λυκ Μποντί και μουσική διεύθυνση Ρικάρντο Φρίτσα. Ντεμπούτο στη Μετροπόλιταν για τον πολυσυζητημένο διεθνώς τα τελευταία χρόνια Ρώσο σκηνοθέτη Ντμίτρι Τσερνιάκοφ (στο παρελθόν έχουμε δει στην Αθήνα τον αριστουργηματικό «Ευγένιο Ονιέγκιν», μια παραγωγή του θεάτρου Μπαλσόι της Μόσχας) με τον «Πρίγκιπα Ιγκόρ» του Μποροντίν, που θα μεταδοθεί την 1η Μαρτίου, με τον μπασοβαρύτονο Ιλνταρ Αμπντραζάκοφ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Νωρίτερα, στις 8 Φεβρουαρίου, ο ταχύτατα ανερχόμενος Γαλλοκαναδός αρχιμουσικός Γιάνικ Νεζέτ Σεγκέν θα διευθύνει τις παραστάσεις της «Ρουσάλκα» του Ντβόρζακ με πρωταγωνίστρια τη διάσημη Αμερικανίδα σοπράνο Ρενέ Φλέμινγκ. Ακολουθούν ο «Βέρθερος» του Μασνέ με πρωταγωνιστές τον Γερμανό τενόρο Γιόνας Κάουφμαν και τη Λετονή μέτζο σοπράνο Ελίνα Γκαράντσα (15 Μαρτίου), σε σκηνοθεσία και σκηνικά Ρίτσαρντ Εϊρε, και η κλασική παραγωγή της «La Boheme» του Πουτσίνι σε σκηνοθεσία Φράνκο Τζεφιρέλι, με την Ανίτα Χάρτιγκ στον ρόλο της Μιμί και τον Βιτόριο Γκριγκόλο ως Ροντόλφο (5 Απριλίου). Η αυλαία των ζωντανών μεταδόσεων θα πέσει στις 10 Μαΐου με τη «Σταχτοπούτα» του Ροσίνι. Η διάσημη μέτζο σοπράνο Τζόις Ντιντονάτο πρωταγωνιστεί έχοντας δίπλα της τον τενόρο Χουάν Ντιέγκο Φλόρες.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass