Συναυλία στο Θέατρο Τεμπών

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2013 15:39 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:30

Οι Λαρισαίοι δημιουργοί Θωμάς και Ευριπίδης Μπέκος παρουσιάζουν στο κοινό τα τραγούδια τους στο Θέατρο Τεμπών, στα πλαίσια του διήμερου της 1ης Γιορτής Δήμου Τεμπών το Σάββατο 13 Ιουλίου στις 8.30 το βράδυ. Πατέρας και γιος έρχονται ξανά στο μουσικό προσκήνιο με την τέταρτη κατά σειρά δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «QUARK» που κυκλοφορεί από τη Universal Music. Τραγούδια που προσεγγίζουν με κριτική διάθεση το σημερινό κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, μιλούν για τις ανθρώπινες αξίες, δείχνουν το δρόμο στη «Νέα Γενιά», προσεγγίζουν την «Ιθάκη – Μάγισσα» και σκιαγραφούν το «Νάρκισσο» που κρύβεται στον καθένα μας.

Ερμηνευτές – ορόσημα της δισκογραφίας του τόπου μας έδωσαν πνοή στα στιχουργήματα του Θωμά Μπέκου και ηγήθηκαν των μουσικών ακροβασιών που ο γιος του, Ευριπίδης, επιμελήθηκε. Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Ψαραντώνης και Διονύσης Τσακνής είναι μερικοί από τους ερμηνευτές που πλαισίωσαν τη δουλεία ενώ η λίστα συνεχίζεται με τους Θοδωρή Κοτονιά, Κώστα Θωμαΐδη, Καλλιόπη Βέττα και Έλσα Μουρατίδου.  Οι στίχοι του «QUARK», γραμμένοι από τον Θωμά Μπέκο επενδύονται με μουσική γραμμένη από κοινού με το γιο του Ευριπίδη. Ο πατέρας, Θωμάς, δίνει τις πρωτογενείς μελωδίες και στη συνέχεια ο Ευριπίδης αναλαμβάνει τη μορφοποίηση, την ανάπτυξη και την ενορχήστρωση τους.  Μια ομάδα διακεκριμένων Λαρισαίων και όχι μόνο μουσικών με την Έλσα Μουρατίδου στο τραγούδι, συνθέτουν ένα δυναμικό σχήμα παρουσιάζοντας στο κοινό τις δημιουργίες των Θωμά και Ευριπίδη Μπέκου.

Τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία τους πλαισιώνωνται από αγαπημένα κομμάτια της έντεχνης μουσικής σκηνής σε συνδυασμό με εναλλακτικές προσεγγίσεις και αναφορές στη δημοτική μας παράδοση, την jazz και την ethnic μουσική, σε ένα πρόγραμμα δυόμιση ωρών. Η  είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.  Οι μουσικοί που συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι :Ευριπίδης Μπέκος – πιάνο, Έλσα Μουρατίδου – τραγούδι, Γιάννης Μακρυγιάννης – τύμπανα Σπύρος Καβαλιεράτος – κιθάρες, πνευστά, Κώστας Ταμβακάς – μπάσο, Γιώργος Κατσάρας – κρουστά, Παυλίνα Θεοδόση – βιολοντσέλο και Θέμης Μπέκος – πλήκτρα, φωνητικά. 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass