Η ΚΡΙΣΗ ΑΥΞΗΣΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ... ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κηποθέατρο Αλκαζάρ…τα βγάζει τα λεφτά του!

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2013 2:32 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Σεπ 2022 12:53
 Της Νατάσας Πολυγένη
Σταθερή αξία πολιτισμού, τόπος συνάντησης και ψυχαγωγίας το υπαίθριο θέατρο της Λάρισας, το Κηποθέατρο Αλκαζάρ, που χρόνια τώρα κρατά συντροφιά στους Λαρισαίους με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου που ξεκινούν κάθε άνοιξη και ρίχνουν «αυλαία» το φθινόπωρο. Μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον του πάρκου Αλκαζάρ, το Κηποθέατρο είναι μια πολιτιστική πρόταση που δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν, αφού φιλοξενεί εκδηλώσεις (συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις) για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες. Η προνομιακή του θέση μέσα στο Πάρκο Αλκαζάρ ευνοεί αφού έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των Λαρισαίων και όχι μόνο, αποτελώντας όαση δροσιάς και ψυχαγωγίας.
Πέρα όμως από το πολιτιστικό κομμάτι, το Κηποθέατρο Αλκαζάρ αποτελεί και τη βασική πηγή εσόδων του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας-Θεσσαλικό Θέατρο. Ο διευθυντής Οικονομικών του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, κ. Κώστας Δημητριάδης, έκανε λόγο για ένα υγιές και κερδοφόρο κομμάτι, αφού για τη συντήρησή του απαιτούνται ελάχιστα έξοδα, ενώ την ίδια ώρα και λόγω της κρίσης τα έσοδα του αυξάνονται, καθώς οι θίασοι και οι καλλιτέχνες της πρωτεύουσας και συμπρωτεύουσας δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τη Λάρισα.
Μάλιστα φέτος θα φιλοξενηθούν συνολικά 51 εκδηλώσεις, από τις οποίες το ΔΗΠΕΘΕ λαμβάνει για κάθε μία το 10% επί των καθαρών εισπράξεων. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το θέατρο είναι χωρητικότητας 1.869 θέσεων και σε πολλές παραστάσεις δεν πέφτει ούτε καρφίτσα, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι το όφελος είναι παραπάνω από ικανοποιητικό. Αναφορικά, με τη συντήρησή του το κόστος δεν ξεπερνά τα 10.000 ευρώ ετησίως (για την ακρίβεια κυμαίνεται από 5-10.000 ευρώ) και προβλέπει βαφή, αντικατάσταση σπασμένων καθισμάτων, συντήρηση τουαλετών κ.ά. Το Κηποθέατρο Αλκαζάρ βρίσκεται εδώ και 3 χρόνια στα «χέρια» του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας και μονάχα την πρώτη χρονιά απαιτήθηκαν παραπάνω χρήματα για τη συντήρησή του (περίπου 25.000 ευρώ) διότι υπήρχε θέμα στεγανοποίησης.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Σύμφωνα με το taxidologio.gr Μετρώντας περισσότερα από 100 χρόνια ύπαρξης, το Πάρκο Αλκαζάρ είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο πάρκο της πόλης. Δημιουργήθηκε στις όχθες του ποταμού Πηνειού και το όνομά του σημαίνει στα αραβικά «Κάστρο». Πρόκειται για έναν μικρό παράδεισο στην καρδιά της Λάρισας, όπου πλήθος κόσμου καθημερινά μεταβαίνει για ξεκούραση και χαλάρωση στην ηρεμία της φύσης. Οι εκτάσεις του προσφέρονται για πλήθος δραστηριοτήτων, διαθέτοντας υπαίθριο θέατρο, γήπεδο ποδοσφαίρου και μίνι γκολφ, παιδικές χαρές και αναψυκτήριο. Στους χώρους του επίσης φιλοξενείται και το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, έργο του διάσημου γλύπτη Φιλόλαου Τλούπα, ο οποίος γεννήθηκε στη Λάρισα. Κυρίαρχο στοιχείο του πάρκου είναι τα συντριβάνια, τα οποία είναι τοποθετημένα στη σειρά στον πεζόδρομο του πάρκου. Απέναντι από το πάρκο βρίσκεται και το μνημείο του Ιπποκράτη, πατέρα της ιατρικής επιστήμης, του οποίου ο τάφος ανακαλύφθηκε το 1826 εξαιτίας μιας πλημμύρας του Πηνειού ποταμού.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass