ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Ανατρεπτικός Κραουνάκης για την ουσία... της ζωής

* ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2013 2:55 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:37
  
Το δίχως άλλο ήταν μία ξεχωριστή βραδιά η χθεσινή, για όσους είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο Κηποθέατρο της Λάρισας. Και αυτό γιατί από τη μια παρακολούθησαν μια εκδήλωση με ουσιαστικό ενδιαφέρον, αφού ήταν η τελευταία μιας σειράς άλλων διοργανώσεων για τη φετινή χρονιά, από το Κέντρο Πρόληψης ν. Λάρισας, και από την άλλη απόλαυσαν μια καταπληκτική συναυλία που έδωσε στο κοινό, ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης Σταμάτης Κραουνάκης.
Η βραδιά είχε από όλα. Πλούσια αναφορά στο έργο και την πολύπλευρη δράση του ΟΚΑΝΑ στη Λάρισα, συγκίνηση, βραβεύσεις ανθρώπων που βοήθησαν στο μέτρο του δυνατού ώστε το Κέντρο Πρόληψης σε μια εποχή που μαστίζεται από την κρίση «να σταθεί στα πόδια του» και φυσικά μουσική.
Η εκδήλωση ήταν το επιστέγασμα μιας ακόμη χρονιάς με ατομική και ομαδική συμβουλευτική μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών, φοιτητών, ειδικών πληθυσμιακών ομάδων με στόχο την πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας σε ολόκληρο το νομό, αλλά και τη διοργάνωση εκδηλώσεων για την ανάδειξη αξιών, όπως η αλληλεγγύη και ο πολιτισμός (καλλιτεχνικός διαγωνισμός μαθητών Δημοτικών Σχολείων, Αποτύπωμα του Ανθρώπου, μπαζάρ αγάπης κ.ά.) για το Κέντρο Πρόληψης ν. Λάρισας.
«Μόνη πατρίδα μας, τα παιδικά μας χρόνια» ήταν το ιδιαιτέρως ρομαντικό μήνυμα του ολιγόλεπτου βίντεο που προβλήθηκε στην έναρξη της εκδήλωσης, στη διάρκεια του οποίου ο κόσμος είχε την ευκαιρία να θυμηθεί, αλλά και να δει στιγμές με όλες τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης, την υπερπροσπάθεια των εθελοντών και φυσικά όλες τις μεγάλες παρουσίες που με τον δικό τους τρόπο στήριξαν το έργο του ΟΚΑΝΑ.
Στη συνέχεια η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Λάρισας, κ. Λίτσα Λιακούλη, στο σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στο έργο του κέντρου, στις δράσεις του, στο όραμα και στον κοινό στόχο του διοικητικού συμβουλίου, που δεν είναι άλλος από την εξωστρέφεια του ΟΚΑΝΑ. Το άνοιγμά του στην τοπική κοινωνία διότι όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε «η πρόληψη δεν είναι πολυτέλεια, η πρόληψη μας αφορά όλους».
Ξεχωριστό σημείο της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης αποτέλεσαν οι βραβεύσεις έξι σημαντικών ανθρώπων, εκπροσώπων τοπικών φορέων, που ο καθένας μέσα από τον ρόλο και τη θέση που κατείχε ή κατέχει, βοήθησαν ώστε το Κέντρο Πρόληψης στο ν. Λάρισας να μπορεί να συνεχίζει απρόσκοπτα την πολυεπίπεδη δράση του.
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
Το πρώτο βραβείο έλαβε χθες βράδυ, σε μια συγκινητική στιγμή και με επιβαρημένη την υγεία της λόγω ατυχήματος, που ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να παραστεί στην εκδήλωση, η κ. Πόπη Βακάλη, πρόεδρος της Εταιρείας Συλλογής – Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Λάρισας, η οποία ανακηρύχθηκε παράλληλα και επίτιμη πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης, διότι ως πρώτη αντινομάρχης το 1995, διετέλεσε και πρώτη πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ.
Το δεύτερο βραβείο έλαβε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ως Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ουσιαστική στήριξη του κέντρου σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία του.
Το τρίτο βραβείο για την αρωγή της στη διοργάνωση πολιτιστικών δρώμενων από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, έλαβε η αντιπεριφερειάρχης κ. Ρένα Καραλαριώτου.
Ακολούθησε η βράβευση του προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλου για τη συνεχή παρουσία μέσω των χορηγών των επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου, σε οποιαδήποτε διοργάνωση και η απονομή των βραβεύσεων έκλεισε με τιμητική διάκριση στο πρόσωπο του προέδρου του παραρτήματος του Ε.Ε.Σ. Λάρισας κ. Αθανάσιου Παπαδημητρίου, για την υπέρμετρη αξία του εθελοντισμού.
Για τη συμβολή του τοπικού Ερυθρού Σταυρού στη δημιουργία του εθελοντικού τμήματος του ΟΚΑΝΑ, που αριθμεί αισίως 650 άτομα, τα οποία έμαθαν τι σημαίνει εθελοντισμός, όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Λιακούλη, πλάι στους ανθρώπους του τοπικού Ερυθρού Σταυρού.
Η στιγμή που ο Σταμάτης Κραουνάκης βγήκε στη σκηνή ήταν μοναδική. Με τον τρόπο που εκείνος γνωρίζει τόσο καλά να ψυχαγωγεί το κοινό, γέμισε το χώρο με την πληθωρική του παρουσία. Η εμφάνισή του στο Κηποθέατρο είχε αξία διότι, αυτό το καλοκαίρι δεν πραγματοποιεί καμία συναυλία και η εμφάνισή του στη Λάρισα, έγινε απλά αλλά ουσιαστικά για να ενισχύσει την προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι του κέντρου, να ανοίξουν την πόρτα του στους πολίτες και να το καταστήσουν, έναν φορέα με πολυεπίπεδη δράση.
Φυσικά για την προσφορά του στον πολιτισμό και τη μουσική βραβεύτηκε στο πλαίσιο αυτής της εναλλακτικής παράστασης – εκδήλωσης και ο γνωστός τραγουδοποιός.
Ο κορυφαίος καλλιτέχνης τραγούδησε αποκλειστικά χθες βράδυ για το Κέντρο Πρόληψης ν. Λάρισας, τραγούδησε για την ουσία... της ζωής. Μαζί του ήταν οι αξιόλογοι συνεργάτες του, ο ηθοποιός Χρήστος Μουστάκας από τους πρώτους που στελέχωσαν την περίφημη ομάδα του «Σπείρα σπείρα», μια σπουδαία φωνή από τη Θεσσαλονίκη, η Ελευθερία Πάτση και η μπάντα «di stele».
Στη σκηνή του Κηποθεάτρου πήρε τη θέση του το πιάνο και η συνέχεια γνωστή...
Ακολούθησαν τραγούδια που εδώ και δεκαετίες συντρόφευσαν μουσικά τις ζωές των Ελλήνων. Το «55» του Σταμάτη Κραουνάκη, τραγούδια αγαπημένα, που όπως λέει και ο ίδιος, είναι η περιπέτεια της ζωής, της τέχνης, της καταγωγής, του έρωτα, η κωμωδία του ζην και του ευ ζην, είναι η ίδια η ελευθερία.
Τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση προλόγισε η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Καρυδάκη.
Σοφία Ορφανιώτη
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass