ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ «ΞΕΝΙΑ»

Η Λάρισα σε πρώτο πλάνο...

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2013 2:16 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:39
Της Σοφίας Ορφανιώτη
... Δύο αδέρφια που μόλις έχουν ενηλικιωθεί, αλβανικής καταγωγής, χάνουν τη μητέρα τους, και έτσι αποφασίζουν να ξεκινήσουν το ταξίδι της αναζήτησης του πατέρα που χρόνια τώρα τα έχει εγκαταλείψει.
Το οδοιπορικό αρχίζει και ο δρόμος της αναζήτησης μακρύς και δύσκολος. Κρήτη, Αθήνα, Λάρισα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη.
Αυτή είναι η ιστορία με λίγα λόγια της νέας κινηματογραφικής ταινίας του Πάνου Κούτρα «Ξενία» που γυρίζεται αυτό τον καιρό σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.
Την τιμητική του σε αυτή την ταινία έχει ο νομός Λάρισας, αφού σκηνές της ταινίας έχουν γυριστεί σε διάφορα σημεία του νομού, αλλά και μέσα στην πόλη.
Χθες ολόκληρο το συνεργείο της ταινίας βρέθηκε για άλλη μια φορά στον νομό για να ολοκληρώσει αυτή τη φορά τα γυρίσματα της ταινίας.
Η πλατεία Μαργαρίτη στη συνοικία Παπασταύρου, γέμισε χθες από ηθοποιούς, κομπάρσους, κάμερες για να γυριστεί ένα ακόμη πλάνο της ταινίας. Ένα πεντάλεπτο πλάνο που όμως χρειάστηκε σχεδόν μια μέρα για να ολοκληρωθεί.
Επί ποδός όλοι. Σκηνοθέτης, διευθυντής παραγωγής και όλοι οι συντελεστές της ταινίας.
Η ταινία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κοινό που θα την παρακολουθήσει τους επόμενους μήνες στις κινηματογραφικές αίθουσες, καθώς περνά μηνύματα της σύγχρονης κοινωνίας, όπως το μεταναστευτικό, η κρίση και άλλα.
Γυρίσματά της έγιναν πριν από λίγο καιρό και στα παράλια του δήμου Τεμπών και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Κάτω Ολύμπου, στο Δέλτα Πηνειού, αλλά και στα Μεσάγγαλα. Ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνουν γυρίσματα και σε άλλα σημεία της Λάρισας.
Στην ταινία πέρα από τους ηθοποιούς και κείνους που κάνουν δεύτερους ρόλους, συμμετέχουν και κομπάρσοι από τη Λάρισα.
Χθες η «Ε» βρέθηκε στον χώρο των γυρισμάτων και έτσι είχαμε τη χαρά να μιλήσουμε με τον διευθυντή παραγωγής κ. Σταύρο Χρυσογιάννη, ο οποίος «έκλεψε» λίγο χρόνο για να μας πει για αυτή την ταινία, για το άγχος που έχουν όλοι μέχρι να ολοκληρωθεί και να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Δήμους Λαρισαίων και Τεμπών για την αμέριστη βοήθεια και συμβολή τους, σε ό,τι χρειάστηκε η παραγωγή για την απρόσκοπτη συνέχεια των γυρισμάτων.
Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή Ελλάδας – Γαλλίας – Βελγίου, με χρηματοδότηση από ελληνικής πλευράς από το Κέντρο Κινηματογράφου και θα αρχίσει να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες μέχρι το ερχόμενο Πάσχα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass