ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ

«Το τραγούδι του Γιούλιαν»

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2013 2:37 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:41
Το μιούζικαλ «Το τραγούδι του Γιούλιαν» του Χρήστου Κτιστάκη, παρουσίασε η Μουσική Κατασκήνωση του δήμου Τεμπών, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Αμπελακίων. Σε μια πλημμυρισμένη από κόσμο πλατεία του χωριού, καθηγητές και μαθητές της κατασκήνωσης με όλα τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, κατόρθωσαν σε μόλις 18 ημέρες να πραγματοποιήσουν την εκμάθηση της παρουσίασης του έργου.
Το μιούζικαλ πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από 20 χρόνια στη Γερμανία κατά τη διάρκεια των μουσικών σπουδών του πιανίστα, μαέστρου και συνθέτη Χρήστου Κτιστάκη.
Φέτος στο πλαίσιο της 2ης Μουσικής Κατασκήνωσης, οι διοργανωτές κατάφεραν να εντάξουν όλη την παιδική τοπική κοινωνία στα μουσικά τους δρώμενα και το αποτέλεσμα ενθουσίασε συντελεστές και θεατές.
Η Ευφροσύνη Κτιστάκη έκανε τη μετάφραση του έργου και ο Κώστας Λαμπρούλης τα κείμενα των τραγουδιών. Η Στέλλα Σπύρου σκηνοθέτησε την παράσταση και η Michelle Gerber επιμελήθηκε τη σκηνογραφία. Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου απασχολήθηκαν δημιουργικά χορογραφώντας τα τραγούδια και φτιάχνοντας τα κοστούμια τους.
Στην ορχήστρα έπαιξαν οι Δημήτρης Καρακαντός-βιολί, Θέμης Βαγενάς-βιολοντσέλο, Κλεοπάτρα Κυρτάτα-φλάουτο, Μιχάλης Σαμπάνης-κλαρινέτο,Θωμάς Γκέσιος-φαγκότο, Γιάννης Μακρυγιάννης-κρουστά, Χρήστος Κτιστάκης-πιάνο.
Στη συνέχεια ακολούθησε συναυλία από τους καθηγητές της παραδοσιακής Μουσικής: Καλαμπούκα Χρήστο-λαούτο, Κωστούλη Κώστα -κλαρίνο, Μακρυγιάννη Γιάννη –κρουστά, οι οποίοι πλαισιωμένου από τους συνεργάτες τους Ρούμπο Θάνο- βιολί, Τασιούδη Βάσια- σαντούρι, Τσιαπλέ Βαγγέλη-ούτι, Ανδρέου Μιχάλη-γκάιντα, Μποκόρο Δημήτρη-ακορντεόν και Στάθη Δήμητρα-φλογέρα, τραγούδι παρουσίασαν σκοπούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Το εξαιρετικό συγκρότημα τελείωσε τη συναυλία με σκοπούς της Θεσσαλίας παρασύροντας το κοινό σε χορό.
Χθες τα παιδιά της κατασκήνωσης συμμετείχαν στον εσπερινό του Προφήτη Ηλία. Σήμερα Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο Αρχοντικό Σβάρτς και μαθητικούς αγώνες, απονομή επαίνων και βραβείων και συναυλία των μουσικών συνόλων της κατασκήνωσης στην κεντρική πλατεία του Πυργετού.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass