ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2013 19:54 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:06
 
Κλειστή στρογγυλή τράπεζα εργασίας με θέμα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ 2014-2020:Η Ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς-Νέες προκλήσεις, νέες προοπτικές και πιθανές επιπτώσεις» θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα την Παρασκευή 23 Αυγούστου από 10 το πρωί έως 2 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Διβάνη». Η διοργάνωση είναι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας -Αντιπρυτανεία Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
Στη συνάντηση αυτή καλούνται φορείς της Θεσσαλίας, που, κατά τεκμήριο, εμπλέκονται με κάθε τρόπο, στο σπουδαίο, αλλά και δύσκολο, έργο της διατήρησης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, στην κάθε της μορφή, την οποία όχι μόνο θα πρέπει να την καταγράψουμε, αλλά παράλληλα να τη διασώσουμε και με τη χρήση των σύγχρονων Τεχνολογιών να την παραδώσουμε στις επόμενες γενεές.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
Στη συγκεκριμένη συνάντηση, που θα είναι κλειστή, θα συμμετέχουν μόνο εξειδικευμένοι επιστήμονες και εκπρόσωποι Φορέων και συγκεκριμένα :
- από πλευράς Κύπρου, επίσημος προσκεκλημένος, αλλά και βασικός Ομιλητής θα είναι ο κ. Μαρίνος Ιωαννίδης,Ph.D, Λέκτορας, Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Γεν. Γραμματέας ICOMOS Κύπρου, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Ψηφιοποίηση και την Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομίας, Υπουργείο Παιδείας Κύπρου.
- Από ελληνικής πλευράς, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δήμους της Θεσσαλίας που διαθέτουν αρχαιολογικούς θησαυρούς για διάσωση, ανάδειξη και ψηφιοποίηση, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Λάρισας, Ανεξάρτητοι επιστήμονες και ειδικοί, εκπρόσωποι των Ιερών Μητροπόλεων της Θεσσαλίας, από τις Εφορείες Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Θεσσαλίας, από τις Εφορείες Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλίας, ΕΕΤΑΑ, ICOMOS, και μεγάλες πιστοποιημένες ΜΚΟ .
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass