ΣΤΙΣ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η ζωή και το έργο του Μ. Θεοδωράκη

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2013 19:55 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:06
 
Μια μεγάλη μουσική παράσταση για τη ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Λαρισαίοι στις 28 Αυγούστου στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ. Με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης-Ποιος τη ζωή μου...» η Ελλάδα ταξιδεύει από το '22 μέχρι τις μέρες μας, σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να μεταφέρει τον θεατή της στην ιστορική διαδρομή Μικρασιατική καταστροφή – Σήμερα. 25 ηθοποιοί-χορευτές, τέσσερις τραγουδιστές και 11 μουσικοί ταξιδεύουν το κοινό από «την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού», στη μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας. Η Μικρασιατική καταστροφή, η δικτατορία του Μεταξά, η Κατοχή, τα Δεκεμβριανά, ο εμφύλιος, οι εξορίες, η «άνοιξη της δεκαετίας του 60», η δικτατορία, η μεταπολίτευση.
Σκηνές που συγκλονίζουν, μουσικές που συνεπαίρνουν, περνούν από τα πέτρινα χρόνια, στην «άνοιξη της δεκαετίας του 60»... και στη μεταπολίτευση... Η συνύπαρξη ποίησης και μουσικής... Η αποθέωση του τραγουδιού... Η συνάντησή του Μίκη Θεοδωράκη, με τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του σύγχρονου πολιτισμού. Χατζιδάκις, Ελύτης, Ρίτσος, Σεφέρης, Αναγνωστάκης, Γκάτσος, Λειβαδίτης, Κατσαρός, Σαββίδης, Χιώτης, Κατράκης, Ελευθερίου και δεκάδες άλλοι...Η ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, αποκαλυπτική και παρούσα, συνοδεύει και συνοδεύεται από τα σημαντικότερα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα του αιώνα που πέρασε.
Περισσότερα από 50 τραγούδια - σταθμοί του Μίκη Θεοδωράκη, συνδέονται με την ιστορία της νεότερης Ελλάδας σε μια μουσική παράσταση γεμάτη μνήμες και συγκίνηση που ακουμπά στο σήμερα. Περισσότεροι από 60 συντελεστές συνεργάζονται σε ένα κορυφαίο γεγονός.
Μια σειρά συναντήσεων του σκηνοθέτη και του Μιχάλη Αδάμ, με τον Μίκη Θεοδωράκη, ολοκλήρωσαν τη «διαδρομή» του σεναρίου. Ο συνθέτης αγκάλιασε με την αγάπη και την καθοδήγησή του, κάθε στάδιο προετοιμασίας της παράστασης. Μιας παράστασης που με τη σειρά της βαδίζει στα χνάρια του. Το σενάριο της παράστασης και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης.
Παίζουν: Γρηγόρης βαλτινός, Άρης Λεμπεσόπουλος, Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Πλαϊνης,Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Βελέντζας, Νατάσα Ζαγκλη, Κων/νος Φάμης, Γιάννης Μαθές, Ειρήνη Κυρμιζάκη, Έρικα Μπίγιου,
Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Μαρία Γεροδήμου, Ίρις Μαρα, Γιώργος Νούσης, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Γιάννης Σοφολόγης, Παναγιώτης Γουρζουλιδης, Νατάσα Σαραντοπούλου. Τραγουδούν:Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα,
Κώστας Θωμαΐδης, Άννα Λινάρδου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass