Παρουσίαση- κριτική Αννα Σταυράκη

«Η Κυνηγός»

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2013 23:56 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:07
  
Της Γιώτας Στεφάνου
 
Η ιστορία κάθε ανθρώπου είναι η προσωπική του λογοτεχνία, έλεγε ο Χάξλεϊ και η ηρωίδα φαίνεται ότι έχει να γράψει πολλές σελίδες για να γεμίσει μια βιβλιοθήκη, όπως αναφέρει στο βιβλίο της «Η κυνηγός», η Λαρισαία συγγραφέας Γιώτα Στεφάνου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Λιβάνη». Το βιβλίο είναι γεμάτο από την εμπειρία της, ως γιατρός αφού αυτό είναι το κύριο επάγγελμά της, αλλά και αλήθειες, που κάθε γυναίκα θα της σφίξει το χέρι και θα της πει, πες τα ή μάλλον γράψε τα, γιατί εμείς δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα.
Είναι στιγμές που πολλές γυναίκες έχουν περιγράψει στις φίλες τους, τις μανάδες τους, ή στη μοντέρνα τους έκδοση, στους ψυχολόγους τους, όταν ο άντρας τους, ο ακατανόμαστος, γνωστός πηδηχτούλης, αφήνει ξαφνικά ένα σημείωμα στερεωμένο με το μαγνητάκι στο ψυγείο, και δυο λέξεις, φεύγω θέλω να ζήσω ευτυχισμένος. Αυτός που δεν έκανε τίποτα από την προσπάθειά της να μείνει έγκυος, που πάντα την είχε σχέση περιθώριο, που φρόντιζε τους φίλους του στο facebook περισσότερο από αυτήν, αφού ήταν τηλεοπτικός αστέρας. Τέλος μένει μόνη, με μια μήτρα άγονη, όχι από ορμόνες, αλλά από συναισθήματα μέχρι να καταλάβει, ότι τον πολύτιμό της, της τον έκλεψε αυτή που πάντα φοβόταν, η αδελφή της, και να νιώσει ότι είναι τρελά ερωτευμένη με αυτόν που μισεί περισσότερο στη ζωή της και μοιράζεται το κρεβάτι της με τον πλέον επικηρυγμένο εχθρό της. Μάθημα ζωής για τις γυναίκες που προσπαθούν να γίνουν μητέρες με λάθος άντρες σε λάθος στιγμές όταν δουν ξαφνικά το βιολογικό τους ρολόι να χτυπάει κόκκινο. Είναι όμως και στιγμές που πέρα από τη μιζέρια του επαγγέλματος, τι γοητεία να έχει μια εφημερία σε νοσοκομείο του ΕΣΥ; Νιώθει και τη μιζέρια της ερωτικής απόρριψης μέχρι να ξεκαθαρίσει τα πράγματα με τον πολύτιμο εαυτό της. Το σεξ καταντάει απλά μια κλεφτή ματιά του ενός συντρόφου ή παρτενέρ στον κόσμο του άλλου. Νοιώθει ότι η αγάπη δεν άργησε απλά μια μέρα, αλλά χρόνια ολόκληρα. Ήθελε να σέβεται τον άλλον κι αυτός να σέβεται όλες τις άλλες εκτός από αυτήν. Στο τέλος, κι ακούστε το όλες εσείς, που ζείτε το προσωπικό σας ναυάγιο, γίνεται η πρωταγωνίστρια της ζωής της και μια τυχαία επιπόλαιη, απέλπιδη, συνεύρεση, την οδηγεί εκεί που δεν το περιμένει σ΄ αυτό που πάντα λαχταρούσε. Ναι, είναι έγκυος και το παιδί κατάδικό της. Αυτή, που έθαψε εφηβικούς και ώριμους έρωτες, τώρα ζει γι΄ αυτήν και μόνο. Μάθημα προς όλες, αφήνει πίσω και το νοσηρό περιβάλλον της οικογένειας και σ΄ αυτό τη βοήθησε μια τσαχπίνα ντετέκτιβ, που της άνοιξε τα μάτια που είχε πάντα κλειστά, απέναντι σ΄ αυτό που λέγεται πείρα ζωής. Γιατί το χειρουργείο δεν είναι ζωή, αλλά αποστειρωμένη πραγματικότητα. Πάλεψε και νίκησε αυτό που φοβόταν πως πάντα θα συμβεί. Το εύχομαι σε όλες σας, γιατί η ηρωίδα, είναι πια μια κυνηγός ευκαιριών.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass