ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Το Φεστιβάλ Ολύμπου καλά κρατεί

*Απόψε συντροφιά με το έργο «Κύκλωψ» του Εθνικού Θεάτρου

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2013 0:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:08
 
Στην προτελευταία εβδομάδα των εκδηλώσεών του βρίσκεται το 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου, το οποίο ήταν και φέτος στις πρώτες προτιμήσεις του φιλότεχνου κοινού της Πιερίας, των κατοίκων των γειτονικών νομών, καθώς και των επισκεπτών που έκαναν τις διακοπές τους στη φιλόξενη γη του Ξένιου Δία. Φέτος είχε ως τιμώμενη χώρα τη Νορβηγία και οι εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής που έχουν ως θέμα τη συγκεκριμένη χώρα, θα συνεχισθούν μέχρι και τις 31 Αυγούστου. Αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν ακόμη πέντε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν δύο κωμωδίες, μία τραγωδία, συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και την «Θεάτρου Έπαινος», όπου θα τιμηθεί ο γνωστός κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος.
Αναλυτικά:
Σήμερα Τετάρτη 21 Αυγούστου
* Στο αρχαίο θέατρο Δίου στις 9 το βράδυ το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει την παράσταση «Κύκλωψ» του Ευριπίδη. Παίζουν οι ηθοποίοι : Νίκος Καραθάνος – Δημήτρης Πιατάς – Νίκος Χατζόπουλος
Περίληψη
Ο γέροντας Σιληνός αφηγείται πώς αυτός και οι σάτυροι, προσπαθώντας να σώσουν τον Διόνυσο από τους Τυρρηνικούς πειρατές που τον είχαν αιχμαλωτίσει, ξεβράστηκαν στη χώρα των Κυκλώπων, όταν στο νησί καταφτάνει και ο Οδυσσέας με τους συντρόφους του, για να ζητήσει προμήθειες για το ταξίδι της επιστροφής του στην Ιθάκη. Ο Σιληνός γεύεται και πάλι το κρασί του θεού Διονύσου και ετοιμάζει όσα ζήτησε ο Οδυσσέας, όταν όμως ο Κύκλωπας επιστρέφει, φοβισμένος, προσπαθεί να τον πείσει ότι ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του τον χτύπησαν για να κλέψουν προμήθειες. Ο Κύκλωπας τον πιστεύει και αιχμαλωτίζει τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του. Όταν κατασπαράξει δύο, ο Οδυσσέας αναλαμβάνει δράση. Πείθει τους σατύρους να τον βοηθήσουν να μεθύσει τον Κύκλωπα ώστε όταν αποκοιμηθεί να τον τυφλώσει με ένα πυρωμένο κλαδί ελιάς. Ο Οδυσσέας θα τα καταφέρει και παρά τις απειλές του τυφλού πια Κύκλωπα, θα αναχωρήσει με τους συντρόφους του για την Ιθάκη.
Παρασκευή 23 Αυγούστου
* Στο αρχαίο θέατρο Δίου στις 9 το βράδυ θα εμφανιστεί η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με έργα των Έντβαρντ Γκριγκ και Μπετόβεν. Μουσική Διεύθυνση: Βλαδίμηρος Συμεωνίδης. Σολίστ: Πάρις Τσενίκογλου
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 5 ευρώ. www.viva.gr
Είσοδος ελεύθερη για παιδιά-μαθητές – φοιτητές
Σάββατο 24 Αυγούστου
* Στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στον κριτικό θεάτρου Κώστα Γεωργουσόπουλο.
Από το 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου, θεσμοθετείται μια νέα εκδήλωση, η «Θεάτρου Έπαινος» και κάθε χρόνο θα διοργανώνεται προς τιμή μιας προσωπικότητας του θεάτρου. Για τη φετινή χρονιά ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. επέλεξε το πρόσωπο του κριτικού θεάτρου Κώστα Γεωργουσόπουλου.
*Στις 9 το βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο Δίου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα παρουσιάσει την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Φάνη Μουρατίδη και Γιώργο Κωνσταντίνου.
Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Αυγούστου
*Το Θέατρο Πήγασος παρουσιάζει τις «Τρωάδες» του Ευρυπίδη στα Αρχαία Λειβήθρα στις 6 το απόγευμα. Παίζουν: (Με σειρά εμφάνισης) Ποσειδώνας: Χάρης Αμανατίδης / Γιάννης Γαλάνης, Αθηνά: Τατιάνα Σιδηροπούλου / Μαρία Μπουκουβάλα, Εκάβη: Κατερίνα Παρλίτση, Ταλθύβιος: Κώστας Παπουτσίδης, Κασσάνδρα: Δανάη Αμανατίδου, Ανδρομάχη: Άννα Γκούντα, Μενέλαος: Σπύρος Αναγνώστου, Ελένη: Σοφία Αγαθαγγελίδου.Χορός: Σοφία Αγαθαγγελίδου, Δανάη Αμανατίδου, Άννα Γκούντα, Πωλίνα Γώγου, Κατερίνα Λασηθιωτάκη, Μαρία Μπουκουβάλα, Θωμαή Σιούμη, Μουσική επιμέλεια/ Διδασκαλία Χορού: Δημήτρης Δριστάς. Παίζουν οι μουσικοί: Δημήτρης Δριστάς, Βαγγέλης Μποστανίτης.
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass