ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λιλιπούτειοι αναγνώστες εν δράσει

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2013 0:26 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:10
 
Συνεχίζονται στη Βιβλιοθήκη οι δράσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας «Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος» μέχρι και την Παρασκευή 30 Αυγούστου. Η εκστρατεία διεξάγεται από τον Αστικό μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Future Library που έχει την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». 103 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες στην Ελλάδα συμμετέχουν στο πρόγραμμα συμπεριλαμβανόμενης και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας». Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους σχεδιασμένο από την Ειρήνη Βοκοτοπούλου. Σε όλη τη διάρκεια της εκστρατείας τα παιδιά ψηφίζουν το αγαπημένο τους χρώμα. Μέχρι στιγμής υπερτερεί το κόκκινο. Ακολουθεί με μικρή διαφορά το μπλε. Η ψηφοφορία για το αγαπημένο χρώμα είναι ακόμη ανοιχτή ενώ τα παιδιά που συμμετέχουν στα προγράμματα, μπορούν να φέρουν τις φωτογραφίες των διακοπών τους όπου με την πολύτιμη βοήθεια της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας, θα επιλεγούν για την καλοκαιρινή έκθεση της Βιβλιοθήκης.
Τα προγράμματα που γίνονται στη Λάρισα αφορούν παιδιά ηλικίας άνω των 5 ετών και εφήβους. Δεν έχουν κόστος συμμετοχής αλλά απαιτείται προεγγραφή.
Το πρόγραμμα των υπόλοιπων ημερών έχει ως εξής:
Σήμερα Πέμπτη 22 Αυγούστου, 11-1 το πρωί. «Χρωματίζω τον έναστρο νυχτερινό ουρανό» - Ταξιδεύουμε στα μονοπάτια του ουρανού με οδηγό τον αστρικό χάρτη και διασκεδάζουμε με τους μύθους των αστερισμών και τα χρώματα των λαμπρών άστρων. Για παιδιά ηλικίας άνω των 10 ετών και εφήβους.
Παρασκευή 23 Αυγούστου, 11-12 το πρωί. «Πώς να κάνεις τα πάντα». Επιλέγουμε τις καλοκαιρινές φωτογραφίες μας για την έκθεση της Βιβλιοθήκης  Για παιδιά ηλικίας άνω των 10 ετών και εφήβους.
Παρασκευή 23 Αυγούστου, 12-1 το πρωί. «Πώς να κάνεις τα πάντα» Τα χρώματα της μόδας στα ρούχα μας! Μετατρέπουμε ένα ρούχο που βαρεθήκαμε σε κάτι άλλο. Για εφήβους.
Δευτέρα 26 Αυγούστου, 11-1 το πρωί. «Πορτρέτα». Φωτογραφιζόμαστε και επιζωγραφίζουμε τα πορτρέτα μας σύμφωνα με το στυλ Warhol. Για παιδιά ηλικίας άνω των 10 ετών και εφήβους.
Τρίτη 27 Αυγούστου, 11-1 το πρωί. «Μαύρη γάτα». Με αφετηρία το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά και χρησιμοποιώντας τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος, ευαισθητοποιούμαστε σχετικά με το πώς γεννιούνται οι προλήψεις και πώς μπορούμε να τις καταπολεμήσουμε. Για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών.
Τετάρτη 28 Αυγούστου, 11-1 το πρωί. «Το κόκκινο των παραμυθιών δεν ξεθωριάζει ποτέ». Ψάχνουμε όλους τους κόκκινους ήρωες και τους βάζουμε να συναντηθούν σε ένα κολάζ και σε μία παραμυθοσαλάτα. Για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών.
Πέμπτη 29 Αυγούστου, 11-1 το πρωί. «Κατασκευή κούκλας τύπου σκιάς». Μαθαίνουμε και κατασκευάζουμε κούκλες τύπου σκιάς και παίζουμε θέατρο σκιών. Για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών.
Παρασκευή 30 Αυγούστου, 9-10 το πρωί. «Σας παρουσιάζουμε το Μουσείο των Χρωμάτων». Επισκεφτείτε τη Βιβλιοθήκη μας για να δείτε τη συλλογή μας από πολύχρωμα αντικείμενα.
Παρασκευή 30 Αυγούστου, 9-1 το πρωί. «Καταγράφουμε τις εντυπώσεις μας». Καταγράφουμε τις εντυπώσεις μας και δημιουργούμε ένα ημερολόγιο όλων των καλοκαιρινών δράσεων!
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης 28ης Οκτωβρίου 9 ή στο τηλέφωνο 2410-531973.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass