ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟ ΣΤΟ «ΑΘΑΝΑΣΑΚΕΙΟ» ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ

Μαγική βραδιά υπό το φως της πανσελήνου

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2013 2:06 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:11
 
Με τον πιο λαμπρό τρόπο γιόρτασε φέτος ο Βόλος την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, στον φιλόξενο αύλειο χώρο του "Αθανασάκειου" Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, ο οποίος, από παράδοση, φιλοξενεί μοναδικές και ιδιαίτερα ποιοτικές εκδηλώσεις .
Μια μαγική βραδιά, η οποία τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που άφησε άφωνους τους εκατοντάδες φιλόμουσους του Βόλου και της γύρω περιοχής, για την εξαιρετική της ποιότητα και αισθητική, που κατέκλυσαν όλο τον αύλειο χώρο του Μουσείου, δημιουργώντας από πολύ νωρίς το αδιαχώτητο, αντάξια του απαιτητικού κοινού του Βόλου, απόλαυσαν όσοι τυχεροί βρέθηκαν, φέτος, στους φιλόξενους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου, σε μια βραδιά νοσταλγική, γεμάτη μουσικές από την Ελλάδα και τον κόσμο, με θέμα το φεγγάρι και την Πανσέληνο, υπέροχες ερμηνείες από εξαιρετικούς σολίστ, εικόνες, ποίηση, χορογραφίες, κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερμηνείες των καλλιτεχνών, καθήλωσαν τους θεατές κάτω από το φως του φεγγαριού, τιμώντας με τον πλέον όμορφο τρόπο, την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά της Θεσσαλίας και αναδεικνύοντας τον Πολιτισμό σε υπέρτατο αγαθό.
Ο πρόεδρος του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Κων. Σκριάπας, δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος, γιατί το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και η «Εν Δράσει» προσέφεραν, χωρίς τη στήριξη από κανέναν θεσμικό φορέα (πλην του Δήμου Αλμυρού) και με δικές τους δαπάνες, μια σπάνιας ομορφιάς εκδήλωση στο διψασμένο για ποιότητα και αισθητική κοινό του Βόλου. Οι βασικοί Συντελεστές της βραδιάς ήταν:
Τραγούδι -Σολίστ : Κατ. Αποστολοπούλου (σοπράνο), Γ. Αποστολόπουλος (τενόρος ), πιάνο: Νεκταρία Παπαδημητρίου, Σαξόφωνο-Φλάουτο : Δημ.Θεοδωρακάκης, Κείμενα-Αφήγηση: Μαρίνα Μανθογιάννη,
Χαιρετισμούς στην εκδήλωση, πέρα από τον κ. Σκριάπα Κων., απηύθυναν η Προϊσταμένη της ΙΓ' Εφορίας Προϊστ. και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Ιντζεσίλογλου, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού και ο Πρόεδρος της «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» κ. Καραζούπης Χρ., πλήθος εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης/
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Βόλου κ. Π. Σκοτινιώτης, η αντιδήμαρχος κ. Νατ. δΟικονόμου, ο κ. Κ. Χαλέβας-περιφ. σύμβουλος και Πρόεδρος του ECTN (2013-2014 ), ο π. δήμαρχος Ελασσόνας κ. Π. Χατζήνας, η κ. Σ. Μπαρτζιώκα -πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, πολλοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες, άνθρωποι της τέχνης και της μουσικής και πλήθος κόσμου, που κατέκλυσε όλο τον αύλειο χώρο και στο τέλος έδωσε το θερμό του χειροκρότημα, σε όλους όσους προετοίμασαν το σπουδαίο αυτό γεγονός με τον καλύτερο τρόπο.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου ήταν ανοιχτό για το κοινό από το απόγευμα και μέχρι την έναρξη της συναυλίας, με οικοδεσπότες τους Αρχαιολόγους της ΙΓ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που συνόδευσαν τους επισκέπτες σε μια περιήγηση στην Έκθεση του Μουσείου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass