ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Μαγευτική βραδιά!

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2013 2:32 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:25
Της Νατάσας Πολυγένη
Τα φώτα σβήνουν… οι προβολείς φωτίζουν μόνο τις μαρμάρινες κερκίδες του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας… οι θόρυβοι της πόλης εξαφανίζονται μαγικά
Μια αέρινη γυναικεία φιγούρα ξεπροβάλει, ντυμένη στα λευκά, να τραγουδά α καπέλα τον ύμνο «Άβε Μαρία», σκορπώντας ρίγη συγκίνησης.
Μαγευτική εικόνα και απολαυστικοί ήχοι που βίωσαν χθες βράδυ οι Λαρισαίοι που βρέθηκαν μέσα και έξω από τον ιερό χώρο του Α΄ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας για να παρακολουθήσουν την συναυλία της σοπράνο Αναστασίας Ζαννή, η οποία κατόρθωσε με τη φωνή της να καθηλώσει το πολυπληθές ακροατήριο.
Η εξαιρετική τεχνική, η φωνητική δεινότητα και η υποδειγματική ερμηνεία των τραγουδιών της Αναστασίας Ζαννή προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση σε μια συναυλία που συζητήθηκε πολύ.
Στο πρώτο μέρος της παρουσιάστηκαν τραγούδια του κόσμου από την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, και τον χώρο του μιούζικαλ ενώ στο δεύτερο μέρος της συναυλίας , η σοπράνο ερμήνευσε επιλεγμένα τραγούδια από τους Έλληνες ποιητές όπως ο Νίκος Γκάτσος, ο Οδυσσέας Ελύτης και ο Γιώργος Σεφέρης.
Πριν την έναρξη της συναυλίας ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης ανέβηκε στη σκηνή για ένα σύντομο χαιρετισμό που είχε από όλα, ευχαριστίες, απαντήσεις και υποσχέσεις. Ευχαριστίες προς το Υπουργείο Πολιτισμού, τη γενική γραμματέα του ΥΠΠΟ κ. Μενδώνη, το Κ.Α.Σ., την Ι.Ε. Εφορεία Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων και την προϊσταμένη Ανθή Ευσταθίου, στον πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής Αναστήλωσης του Θεάτρου-αρχαιολόγο κ. Αθανάσιο Τζαφάλια, στον Μορφωτικό Σύλλογο Κοιλάδας και σε όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της συναυλίας. Απαντήσεις προς εκείνους «τους λίγους και μίζερους» όπως τους χαρακτήρισε που πολέμησαν μέχρι και την τελευταία στιγμή για την ακύρωση της συναυλίας και υποσχέσεις πως η δημοτική αρχή θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να δώσει στο Αρχαίο Θέατρο τη θέση που του ταιριάζει και να το εντάξει στη ζωή της πόλης.
«Η βραδιά αυτή είναι ιδιαίτερη για την πόλη της Λάρισας και τις Θεσσαλίας. Μια βραδιά που ετοιμάστηκε εδώ και αρκετό καιρό με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Για το Α Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας αγωνίστηκαν πολλοί. Η πρώτη επίσημη εκδήλωση έγινε στο πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας το 2004, ακολούθησαν και άλλες και θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότερες. Η επόμενη εκδήλωση αφορά τη διέλευση της φλόγας για τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι της Ρωσίας 2014 που θα γίνει την 1η Οκτωβρίου. Προσέχουμε πάντα τι κάνουμε, γι’ αυτό και ετοιμάσαμε μια εκδήλωση με πολύ σεβασμό και αντάξια του χώρου. Ο Μορφωτικός Σύλλογος Κοιλάδας βοήθησε να ξεπεραστούν οι τεχνικές δυσκολίες. Κάποιοι λίγοι όμως, μίζεροι πολέμησαν με κάθε τρόπο μέχρι και λίγη ώρα πριν την συναυλία προκειμένου να ακυρωθεί. Δεν πέτυχαν τον σκοπό τους. Ο κόσμος είναι ο καλύτερος κριτής» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του δημάρχου. Κλείνοντας, ο κ. Τζανακούλης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη σοπράνο Αναστασία Ζαννή που αποδέχτηκε την πρόσκληση.
Τη συναυλία απόλαυσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας –αντιπτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, η προϊσταμένη της ΙΕ Εφορείας Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων κ΄. Ανθή Ευσταθίου, η εφοπλίστρια κ. Βερνίκου, η διευθύντρια-εκδότρια της «Ε» κ. Δανάη Δημητρακοπούλου, ο οικονομικός διευθυντής της «Ε» κ. Γ. Μιχαλόπουλος, πρόεδροι οργανισμών και φορέων.
Να σημειωθεί ότι πέρα από τον κόσμο που είχε εξασφαλίσει εισιτήριο για την είσοδο του στο Α Αρχαίο Θέατρο, πλήθος κόσμου παρακολουθούσε τη συναυλία από τον πεζόδρομο της οδού Βενιζέλου καθώς είχαν τοποθετηθεί και εκεί καθίσματα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass