Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΟΠΡΑΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΑΝΝΗ: «Οι εντυπώσεις μου στο Αρχαίο Θέατρο»

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2013 22:39 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:29
Συνέντευξη στον Γιώργο Ρούστα
Όταν η διαμάχη στη Λάρισα μεταξύ φορέων για την προγραμματισμένη συναυλία της στο Αρχαίο Θέατρο βρισκόταν στο αποκορύφωμα, και το πρόσωπο των ημερών η σοπράνο Αναστασία Ζαννή, βρέθηκε στο δημαρχείο Λάρισας, της ζητήσαμε να σχολιάσει την εξελισσόμενη αντιπαράθεση.
Ευγενικά μας ζήτησε να μιλήσουμε για τη συναυλία, όταν αυτή θα έχει ολοκληρωθεί.
Είναι ολοφάνερο πως ήθελε να δώσει τις απαντήσεις της επί σκηνής, σίγουρη πως το τελικό αποτέλεσμα θα τη δικαίωνε.
Μία μέρα μετά τη συναυλία την συναντήσαμε και το χαμόγελο στα χείλη της μας προϊδέασε για όσα θα μας έλεγε. Ποια είναι λοιπόν η Αναστασία Ζαννή, που μπήκε απρόσμενα στη ζωή μας και έβαλε «φωτιά» στην ήρεμη συνήθως αυγουστιάτικη τοπική επικαιρότητα;
* Κυρία Ζαννή, ποιες είναι τελικά οι εντυπώσεις σας από τη συναυλία που δώσατε στο Αρχαίο Θέατρο;
- Οι εντυπώσεις που αποκόμισα από τη συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο είναι πολύ θετικές, καλύτερες και από τις αρχικές προσδοκίες μου. Νομίζω ότι οι άνθρωποι της ΙΕ Εφορείας Κλασικών Αρχαιοτήτων δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό σκηνικό, η δημοτική αρχή Λάρισας φρόντισε τέλεια τον περιβάλλοντα χώρο και θεωρώ πως το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος αφορούσε και στη δική μου παρουσία στο χώρο. Μάλιστα η σκηνή, όπου κατεβαίνοντας από τα διαζώματα του Θεάτρου σταμάτησα για να τραγουδήσω τον ύμνο «Ave Maria» ήταν συγκινητική. Από κει είχα τη δυνατότητα να αντικρίσω σφαιρικά τη μαγεία που εκπέμπει ο χώρος με τον κόσμο μέσα και πάνω από το Θέατρο και σίγουρα η έναρξη είχε μια θετική ενέργεια.
* Με ποια κριτήρια φτιάχτηκε το ρεπερτόριο που ακούσαμε;
- Το πρώτο μέρος περιείχε τραγούδια από την περιοδεία που πραγματοποίησα ανά τον κόσμο (Ιαπωνία, Κορέα, ΗΠΑ) και τα οποία αγάπησε ιδιαίτερα ο κόσμος, ενώ το δεύτερο αφορούσε σε τραγούδια από Έλληνες ποιητές, που σιγοτραγουδιούνται από όλους τους Έλληνες.
* Τώρα που τελείωσε η συναυλία θέλετε να σχολιάσετε τις αντιδράσεις που προηγήθηκαν αυτής, αλλά και να ευχαριστήσετε κάποιους ιδιαίτερα;
- Από την αρχή δεν μπόρεσα να καταλάβω τις αντιδράσεις που προήλθαν από μία μειοψηφία της πόλης, όπως με ενημέρωσαν. Δεν θα μπω στα του Αρχαίου Θεάτρου, αλλά σε ό,τι με αφορά θα παραπέμψω τους επικριτές μου στο βιογραφικό μου και κυρίως στο πρόγραμμα των εμφανίσεών μου, το οποίο αν θέλετε μπορώ να αναφέρω.
Πριν από τη Λάρισα εμφανίστηκα στα Πρέσπεια και στη συναυλία που ήταν αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη.
Θα ξανάρθω στη Λάρισα και στο Αρχαίο Θέατρο την 1η Οκτωβρίου, στη τελετή λαμπαδηδρομίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Sochi στη Ρωσία, αφού είμαι μέλος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας των Ολυμπιακών Αγώνων.
Στις 30 Νοεμβρίου θα τραγουδήσω σε εκδήλωση στο Νιου Τζέρσευ των ΗΠΑ, που διοργανώνει το Ίδρυμα Greek Childrens Found, το οποίο φιλοξενεί χιλιάδες Ελληνόπουλα που πάσχουν από καρκίνο και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αμερικής.
Και φυσικά ετοιμάζομαι πυρετωδώς για τη μεγάλη συναυλία στις 8 Δεκεμβρίου στο φημισμένο «Κάρνεγκι Χολ» στο Μανχάταν, στην οποία χορηγοί είναι πολλές ελληνικές προσωπικότητες. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω θερμά τους δύο χορηγούς για τη συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, τους Ελληνοαμερικανούς κ. Λιγγέρα, Σηφάκη, όπως επίσης τον ΜΕΣ Κοιλάδας και φυσικά το υπουργείο Πολιτισμού και τους ανθρώπους της ΙΕ’ Εφορίας Κλασικών Αρχαιοτήτων, τον Δήμο Λαρισαίων και τον μαέστρο μου Γιώργο Παπαχριστούδη.
* Τελικά τι μέτρησε και επιλέξατε αυτό το είδος της μουσικής. Το να είσαι σοπράνο σήμερα δεν ξέρω πόσο εμπορικό είναι...
- Στην απόφασή μου συντέλεσαν πολλοί παράγοντες. Καταρχήν η φωνή μου που μου επιτρέπει να ασχοληθώ με αυτό το είδος της μουσικής. Τα βιώματα που έχω, καθώς ποτέ δεν επεδίωξα το εμπορικό και φυσικά οι σπουδές μου. Ανέκαθεν με συνέπαιρνε ο εθνικός ύμνος, οι τελετές που γίνονταν για την Ολυμπιακή Φλόγα κ.α. Ως σοπράνο έχω τη δυνατότητα να ταξιδεύω πολύ, κάτι που μου αρέσει και θέλω να πιστεύω ότι στην Αμερική θα καταφέρω το όνειρο μου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass