ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ακόμη ψηλότερα ο πήχης για τη Συμφωνική Ορχήστρα

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2013 2:29 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:42
Της Νατάσας Πολυγένη
Παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαρισαίων (ΣΟΝΔΛ) δεν το βάζει κάτω και ανεβάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά. Με εκδηλώσεις κύρους και ποιότητας φιλοδοξεί για ακόμη μια χρονιά, να συνεισφέρει τα μέγιστα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης. Το πρόγραμμα της Συμφωνικής Ορχήστρας ανακοινώθηκε, χθες το απόγευμα, από τον μαέστρο της, κ. Χρήστο Κτιστάκη, στο πλαίσιο μουσικού απογευματινού που πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Φίλων της Συμφωνικής στο Κέντρο Φρούριο. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 15 Δεκεμβρίου, εορτή του Αγίου Ελευθερίου με συναυλία με συμφωνικό πρόγραμμα στην οποία θα συμμετάσχουν η σολίστ στο πιάνο Ιωάννα Σιοπούδη με έργα των Μότσαρτ και Μέντελσον.
Στις 18 Ιανουαρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή πρόβα της Συμφωνικής Ορχήστρας με τον διεθνούς φήμης Λαρισαίο βιολονίστα Δημήτρη Καρακαντά, στο πλαίσιο σεμιναρίου που θα γίνει για βιολιά και συμφωνική μουσική.
Στις 16 Φεβρουαρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί συναυλία ξύλινων και πνευστών της ΣΟΝΔΛ. Στις 9 Μαρτίου 2013 η ΣΟΝΔ θα δώσει συναυλία με μουσικές δημιουργίες από τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο. Τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου θα ανέβει το μιούζικαλ του Χρήστου Κτιστάκη «Ρωμαίος και Ιουλιέττα». Στις 4 Μαΐου 2013 στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πιάνου η ΣΟΝΔ θα συμπράξει με τους βραβευθέντες του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού, τις αδερφές Καψετάκη. Ο μαέστρος κ. Χρήστος Κτιστάκης, πέρα από την ανακοίνωση του προγράμματος, μίλησε και για την ανάγκη στήριξης του έργου της Συμφωνικής από τον κόσμο της Λάρισας, ενώ σημείωσε ότι με το ποσό των 30 ευρώ μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει όλο το πρόγραμμα της χρονιάς. Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων κ. Νέλλη Βασβατέκη, σε σύντομο χαιρετισμό της, ανέφερε ότι η ΣΟΝΔΛ έχει γράψει σημαντικές σελίδες της ιστορίας της πόλης, με επιτυχίες που οφείλονται στην εξαιρετική δουλειά των μελών αλλά και τις ικανότητες και εμπειρία του μαέστρου της Χρήστου Κτιστάκη. Παράλληλα, είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η Συμφωνική Ορχήστρα να σταματήσει να προωθεί το πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης, γι΄ αυτό ο Σύλλογος έχει ανάγκη τη στήριξη των μελών του, που φτάνουν τα 125 και φιλοδοξία φέτος είναι να αυξηθούν. Η πρόεδρος του Συλλόγου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επίτιμη πρόεδρο του Συλλόγου κ. Πιπίτσα Μπαλάφα, χαρακτηρίζοντάς τη σημαντική προσωπικότητα της πολιτιστικής ζωής του τόπου, που με την πολύπλευρη προσωπικότητα της συνέβαλε τα μέγιστα στην πόλη. Στο πλαίσιο αυτό η κ. Νέλλη Βασβατέκη απένειμε τιμητικό δίπλωμα στην κ. Πιπίτσα Μπαλάφα όπως επίσης και στην πρώην αντιπρόεδρο του συλλόγου κ. Βαρβάρα Μανώλα την οποία το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο ανακήρυξε επίτιμο μέλος. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μουσικό πρόγραμμα που περιελάμβανε γνωστά Ιταλικά, Αγγλικά αλλά και ελληνικά τραγούδια που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και απέδωσαν οι εξαιρετικοί καλλιτέχνες Ντίνος Καραποστόλου και Δάφνη Χατζηδάκη. Παράλληλα, στη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε η δυνατότητα εγγραφής νέων μελών και επανεγγραφής των παλαιών μελών του Συλλόγου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass