«Γυναίκες στα πρόθυρα οικονομικής κρίσης»

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2013 21:48 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:08

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

 

Τη θεατρική παράσταση «Γυναίκες στα πρόθυρα οικονομικής κρίσης» του Γιάννη Τσούκα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι επιλέξουν να βρεθούν το βράδυ του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου, στις 9, στην αίθουσα «Αλέξανδρος Αλεξούλης» του Πολιτιστικού Κέντρου «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά.

Η παράσταση θα κάνει μια μικρή περιοδεία σε τουλάχιστον δέκα πόλεις ξεκινώντας από τον Βόλο και στη συνέχεια Λάρισα, Θεσσαλονίκη και λοιπές που έχουν κάποιο σωματείο για την κακοποιημένη γυναίκα. Το επίσημο teaser της παράστασης βρίσκεται στο http://www.youtube.com/watch?v=9Yx2UimvxTc. Η είσοδος είναι 5€ και μέρος των εσόδων θα δίδεται σε σωματεία κακοποιημένων γυναικών. 

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Κάπου στην Αθήνα, σε μια πολυκατοικία, συναντούμε την μπριόζα Σουζάνα, καθαρίστρια της πολυκατοικίας, που θα μας ανοίξει τις πόρτες των διαμερισμάτων γνωρίζοντάς μας τους ενοίκους της.

Η ξενάγηση ξεκινά από το ισόγειο, εκεί όπου στεγάζει το κατάστημά της η Μαίρη. Μια γυναίκα με δύο παιδιά, παντρεμένη και θύμα της οικονομικής κρίσης. Στον πρώτο όροφο η Σία. Μια νεαρή κοπέλα, τελειόφοιτη Νομικής, που αντιδρά σε όλους και σε όλα. Ζει μόνη από τη στιγμή που αποφάσισε να εγκαταλείψει την οικογένειά της και προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο, κάτι που μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός. Στον δεύτερο όροφο η Ντίνα. Μια από της γυναίκες που δεν πιστεύουν πως το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο. Παλεύοντας με την καθημερινότητα και τους εφιάλτες του παρελθόντος, συμμετέχει ενεργά στην ιστορία με ισχυρές δόσεις ειλικρίνειας και ρεαλισμού. Επόμενη στάση ο τρίτος όροφος. Η Λέλα, βουτηγμένη στην πορνεία και κακοποιημένη από τον πατέρα της, ψάχνει μια ακτίνα φωτός στο σκοτάδι της ζωής της. Η Νατάσα στον τέταρτο, καθηγήτρια Πανεπιστημίου. Η λέξη γαλήνη την αντιπροσωπεύει σε όλη της τη ζωή. Ήρεμων τόνων γυναίκα που προσπαθεί να προσφέρει στον συνάνθρωπο το καλύτερο δυνατό. Και τέλος, μια νεόπλουτη σύζυγος, η Βέτα, που με τον εθισμό της στο χρήμα και στο χαρτί αποξενώνεται από τον σύζυγο και τον περίγυρό της.

Όλες αυτές οι γυναίκες είναι θύματα ηθικής παρενόχλησης. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν υποστεί κακοποίηση και ήρθε η ώρα για να μπει ένα τέλος σ’ αυτή την πλευρά της ζωής τους. Γιατί ως γνωστόν κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Και οι γυναίκες αυτές πρέπει να γνωρίσουν και μια άλλη όψη στη ζωή τους. Θα καταφέρουν να βγουν στην επιφάνεια και να αναπνεύσουν ξανά; Θα σταματήσει η ψυχή και το σώμα τους να πονάει; Υπάρχει φύλακας άγγελος τελικά; Και αν ναι, ποιος είναι;

 

Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσούκας. Μακιγιάζ: Αλεξάνδρα Κρητικού. Κοστούμια: Έλλη Σκοπελίτη, Μάκης Καρράς. Σκηνικά: Μπέσσυ Αδαμοπούλου. Μουσική επιμέλεια: Νίκος Αργυρούλης.
Παίζουν: Αλεξάνδρα Κρητικού, Μαρία Μαυριάνου, Έλλη Σκοπελίτη, Άννα Καμηλάκη (σε διπλή διανομή), Γλυκερία Τζήκα (σε διπλή διανομή), Ασημένια Ζήση και η Βαρβάρα Δεμίρη. Φιλική συμμετοχή ο Σπύρος Μπιμπίλας με τη φωνή του στο ρόλο του καθρέφτη.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass