ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΔΥΟ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ

Με την σφραγίδα του Κώστα Λάνταβου

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2013 20:11 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:14

Από τις εκδόσεις «ΑΡΜΟΣ» κυκλοφόρησαν δύο νέα βιβλία του Λαρισαίου ποιητή Κώστα  Λάνταβου. Πρόκειται για τα εξής: Ποιήματα της μεγάλης αμερικανίδας ποιήτριας Έμιλυ Ντίκινσον (53 ποιήματα, μεταφρασμένα απ΄τα αγγλικά), με τον τίτλο « Έλα στον κήπο μου».

Η Έμιλυ Ντίκινσον γεννήθηκε στο Άμχερστ της Μασαχουσέτης το 1930. Ο μεγάλος κριτικός Χάρολντ Μπλούμ την χαρακτήρισε ως την μεγαλύτερη ποιήτρια της Δύσης. Η ποίησή της έχει έντονα προσωπικό χαρακτήρα, που κάνει σχεδόν αδύνατη την ένταξή της σε κάποια σχολή ή λογοτεχνικό ρεύμα. Έζησε απομονωμένη στο δωμάτιό της μέχρι το θάνατό της το 1890.

Ποιήματα του γάλλου ρομαντικού ποιητή Ζεράρ ντε Νερβάλ (φίλου του Βίκτωρος Ουγκώ, μεταφρασμένα απ τα γαλλικά ), με τον τίτλο «Εξόριστος στη γη».

Ο Νερβάλ γεννήθηκε στο Παρίσι το 1808. Το 1828 δημοσιεύει τη μετάφραση του Φάουστ του Γκαίτε, που τον έβαλε στους λογοτεχνικούς κύκλους. Μάλιστα άρεσε τόσο πολύ στον ίδιο τον Γκαίτε που δήλωσε «πως προτιμούσε να διαβάζει τον Φάουστ στα γαλλικά». Όλα τα σημαντικότερα έργα του γράφτηκαν στα τελευταία χρόνια της ζωής του υπό την απειλή της ανίατης παραφροσύνης. Άπορος και απελπισμένος αυτοκτόνησε το 1855.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass