Ο μαέστρος Αντώνης Κοντογεωργίου στη Λάρισα

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2013 21:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:16

Την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω σε ζητήματα τεχνικής και ερμηνείας, υπό την καθοδήγηση του εξαίρετου μαέστρου Αντώνη Κοντογεωργίου, είχαν τα μέλη της Μικτής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, στο τριήμερο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο ΔΩΛ απ’ τις 11 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου στο ΔΩΛ και το οποίο οργανώθηκε απ’ τη Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ.

Ο κ. Κοντογεωργίου - εκ των βασικών συνεργατών του Μάνου Χατζιδάκι, με πρόσκληση του οποίου ανέλαβε τη δημιουργία και τη διεύθυνση της Χορωδίας της ΕΡΤ, θέση που υπηρέτησε με συνέπεια επί 32 χρόνια, αποτελεί μία από τις μουσικές προσωπικότητες της χώρας που δεν χρειάζονται συστάσεις, αφού είναι πολύ γνωστό το πλούσιο βιογραφικό του, με πάνω από 1600 παραστάσεις σε όλο τον κόσμο ως μαέστρος και σολίστ, καθώς και οι διεθνείς διακρίσεις και βραβεία που κατέκτησε, αλλά και η συμβολή του - μέσα απ’ τις χορωδίες που ίδρυσε ή διηύθυνε, το συγγραφικό του έργο, τα σεμινάρια και τη θητεία του στο Κέντρο Χορωδιακής Πράξης του Υπουργείου Πολιτισμού και σε πλήθος άλλων φορέων - στη διάδοση και την ανάπτυξη της χορωδιακής μουσικής παιδείας στη χώρα μας.

Το τριήμερο σεμινάριο που πραγματοποίησε για τα μέλη της Μικτής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου ο κ. Κοντογεωργίου είχε ως στόχο την ακόμη μεγαλύτερη εμβάθυνση των χορωδών σε ειδικότερα ζητήματα του χορωδιακού τραγουδιού (τεχνική, άρθρωση, ερμηνεία, σκηνική παρουσία κ.λπ.). Η διδασκαλία του κ. Κοντογεωργίου ήταν εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, πράγμα το οποίο ικανοποίησε στο μέγιστο βαθμό τους χορωδούς, ενώ στο τέλος και ο κ. Κοντογεωργίου εξήρε το υψηλό επίπεδο της χορωδίας και την καθοριστική συμβολή σε αυτό του μαέστρου της, Δημήτρη Καρβούνη.

Εξάλλου, πρέπει να τονιστεί ότι η τριήμερη αυτή επίσκεψη δεν ήταν η πρώτη επαφή του κ. Κοντογεωργίου με τις προσπάθειες που γίνονται στον τομέα της χορωδιακή μουσικής από τα χορωδιακά σύνολα του ΔΩΛ, αφού είναι γνωστή τόσο η μακρόχρονη - τουλάχιστον 20χρονη - συνεργασία του με την Παιδική αλλά και με τη Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ, όσο και η φιλία και αμοιβαία εκτίμηση με την οποία συνδέεται με τον κ. Καρβούνη. Γι' αυτό άλλωστε, ήταν κοινή πεποίθηση και επιθυμία όλων να συνεχιστεί και στο μέλλον η συνεργασία αυτή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass