«Φοβού τους ξένους» στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2013 22:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:18

Μια σημαντική  συλλογική εργασία  του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, θα προβληθεί στο κοινό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, πρόκειται για  την εκπαιδευτική ταινία «Φοβού τους ξένους». Η ταινία έχει ως θέμα την ξενοφοβία και τη σχολική βία (bullying) και συμμετείχαν 20 ερασιτέχνες ηθοποιοί - μαθητές λυκείου.

Η προβολή θα γίνει την  ερχόμενη Κυριακή στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου, με ελεύθερη είσοδο

Για την υλοποίησή της βοήθησαν και στήριξαν πολλοί παράγοντες όπως  η διεύθυνση και ο σύλλογος  διδασκόντων του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, ο σύλλογος γονέων  και κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, ο Δήμος Τυρνάβου και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, ο Δημοτικός κουκλοθίασος «Τιριτόμπα» και ο Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, η Ερασιτεχνική Θεατρική Σκηνή Λάρισας «Ονείρων Θαύματα», καθώς και πολλοί ιδιώτες.

Ως θεατρικό έργο παρουσιάστηκε το 2011 σε σχολεία της Λάρισας και του Τυρνάβου, ενώ βραβεύτηκε το Νοέμβριο του 2012, από το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο «Θεσμό αριστείας και ανάδειξης καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης» και το 2013  χρηματοδοτήθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Επιτροπή Ερευνών (2ος σχολικός διαγωνισμός «Δημιουργικότητα και Καινοτομίας»).

Οι συμμετέχοντες μαθητές είναι  : Θέμις Μπαντάνας, Έφη Γκατζούλη, Έλενα Νίτα, Σέβη Καμάκα, Έλενα Γκουντελίτσα, Γιώργος Μαντέλας, Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Μαρσελίνο Ματζάρι, Εριόλα Γιατσάι, Κετλίνα Γιατσάι, Μελίσα Σπαχίου, Χριστίνα Σκέμπη, Τζούλιο Σαμπανλάρι, Κλοντιάν Βάτση, Θανάσης Μάρκο, Ηλίας Βαλιάκος, Άγγελος Κερκένης, Τάσος Τσιούτρας, Χρήστος Μπουζατζής, Κελμέντ Τούντα και επτά μαθητές δημοτικού σχολείου, οι : Κωνσταντίνα Σακατζή, Ηλιάνα Σακατζή, Θεοδώρα Ευθυμιάδη, Έμη Λαναρά, Γιώργος Τζεγκόζης, Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης και Εμμανουήλ Ρίτσος.

Σημαντικό στοιχείο είναι η μουσική επένδυση, η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για την ταινία, από τις Λαρισαίες μουσικούς Ράνια Τσοχατζή-Γκάγκα (πιάνο) και Γεωργία Βουλγαράκη (φλάουτο), τον Λεριό & Γάλλο συνθέτη Yorgos Delphis (greecepeace.com), τον τρομπετίστα από την Κοζάνη, Βασίλη Ναλμπάντη (από τους «Koza Mostra») και τον κιθαρίστα-συνθέτη στην Αθήνα, Χρυσόστομο Καραντωνίου.

Το μακιγιάζ επιμελήθηκε η Μαρία  Θ. Φούκα και την κάμερα ο Δημήτρης Θεοδωράκης. Το σενάριο έγραψε ο Δημήτρης  Σακατζής και τη σκηνοθεσία έκανε ο Αργύρης Γιουρούκης..

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass