22ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Λάρισας

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2013 21:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:20

Της Νατάσας Πολυγένη

Ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός θα φιλοξενήσει η Λάρισα αύριο Σάββατο και την Κυριακή στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης. Το 22ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του, δίνοντας την ευκαιρία στους φίλους της χορωδιακής μουσικής, να απολαύσουν σπουδαίες χορωδίες με ένα ποικίλο πρόγραμμα, που θα εντυπωσιάσει τους λάτρεις του είδους. Στο πλαίσιο αυτό παραχωρήθηκε σήμερα το πρωί συνέντευξη τύπου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, την αντιπεριφερειάρχη κ. Ρένα Καραλαριώτου, τους περιφερειακούς συμβούλους κ. Χρήστο Σιδηρόπουλο και Χρήστο Καλομπάτσιο, τον πρόεδρο του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας κ. Απόστολο Δήμου, τον μαέστρο κ. Χρήστο Κτιστάκη και  τον γενικό γραμματέα του ΜΣΛ κ. Γεώργιο Βάνη.

Τόσο ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός όσο και η αντιπεριφερειάρχης κ. Ρ. Καραλαριώτου εξέφρασαν τη στήριξη τους στο χορωδιακό φεστιβάλ, κάνοντας λόγο για ένα επιτυχημένο θεσμό που ξεπερνά τα σύνορα αφού φιλοξενεί χορωδίες άλλων χωρών, ενώ η προσφορά του στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης είναι τεράστια. Ακόμη, επεσήμαναν ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας-περιφερειακή ενότητα Λάρισας συνεχίζει την δυναμική της πορεία στο χώρο του πολιτισμού, σε μια περίοδο κρίσιμη για την χώρα και απηύθυναν κάλεσμα στους Λαρισαίους να στηρίξουν το φεστιβάλ και να απολαύσουν ένα θέαμα υψηλών αξιώσεων και προδιαγραφών.

Ο πρόεδρος του ΜΣΛ κ. Απόστολος Δήμου τόνισε ότι δίχως τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του Δημοτικού Ωδείου και του Μουσικού Γυμνασίου θα ήταν αδύνατη η υλοποίηση του Χορωδιακού Φεστιβάλ, αφού η οικονομική δυσπραγία προκάλεσε προβληματισμό και ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση του αλλά και όλους εκείνους που πριν από χρόνια ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια.

Ένα σπουδαίο καλλιτεχνικός γεγονός θα απολαύσουν οι Λαρισαίοι, είπε ο μαέστρος κ. Χρήστος Κτιστάκης, με χορωδίες από την πόλη αλλά και το εξωτερικό ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την περιφέρεια για τη στήριξη της στο χορωδιακό φεστιβάλ. «Αντιστεκόμαστε με τον πολιτισμό σε αυτό που συμβαίνει δίπλα. Κάθε αγώνας αντίστασης όμως χρειάζεται και υποστηρικτές» ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Κτιστάκης.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το 22 Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Λάρισας ξεκινά αύριο Σάββατο και ολοκληρώνεται την Κυριακή . Το πρόγραμμα και για τις δύο βραδιές ξεκινά στις 8 το βράδυ. Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν επτά χορωδιακά σύνολα και συνολικά 300 χορωδοί. Θα εμφανιστεί η ανδρική χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας, με ανανεωμένο πρόγραμμα, σε Διεύθυνση Χρήστου Κτιστάκη.

Όπως πάντα θα υπάρχει η επίσημα προσκαλεσμένη χορωδία, η οποία τη χρονιά αυτή θα είναι η χορωδία της Μουσικής Σχολής της πόλης Rybnik της Πολωνίας, πόλης αδελφοποιημένης με την πόλη της Λάρισας. Τη χορωδία θα συνοδεύει μικρό ορχηστρικό σύνολο.

Συμμετέχει η χορωδία των εργαζομένων της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ από την Αθήνα, ανανεωμένη, σε διεύθυνση Κωστή Κωσταντάρα.

Στο 22ο Φεστιβάλ δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στα χορωδιακά σύνολα της Λάρισας. Έτσι θα παρουσιαστούν και θα τραγουδήσουν, προσκαλεσμένοι του ΜΣΛ  :

το χορωδιακό σύνολο Musicarte του Μουσικού Σχολείου Λάρισας σε διεύθυνση Ευαγγελίας Τσιούκα

το ορχηστρικό σύνολο κιθάρας AROYANTO του Μουσικού Σχολείου Λάρισας σε διεύθυνση του Καθηγητή Αθανάσιου Καλαμπάκα

η μικτή χορωδία του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας σε διεύθυνση Νίκου Ευθυμιάδη  

η γυναικεία χορωδία Λάρισας InDonnation σε διεύθυνση Δημήτρη Κτιστάκη.

Γενική είσοδος 5 ευρώ.

             

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass