Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 22ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Πυλώνας αντίστασης ο Πολιτισμός

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2013 1:55 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:23
 
 
Της Νατάσας Πολυγένη
«Ο πολιτισμός είναι πυλώνας αντίστασης στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα. Τον έχουμε ανάγκη και γι’ αυτό πρέπει να τον στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις». Με τα λόγια αυτά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός κήρυξε το Σάββατο το βράδυ την έναρξη του 22ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ της Λάρισας στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης. Ο περιφερειάρχης σε σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στη προσφορά του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας (ΜΣΛ) στην πόλη, τονίζοντας ότι στα χρόνια που δραστηριοποιείται έχει χαρίσει στην πόλη σημαντικές διακρίσεις με συναυλίες κύρους και υψηλών αξιώσεων, ενώ η φήμη της ανδρικής χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου έχει απλωθεί πέρα από τα σύνορα της χώρας.
Η αντιπεριφερειάρχης κ. Ρένα Καραλαριώτου αφού καλωσόρισε τις συμμετέχουσες χορωδίες του Φεστιβάλ, επεσήμανε ότι ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας έχει διαγράψει μια πορεία ανεκτίμητη ενώ το Χορωδιακό Φεστιβάλ είναι ακόμη μια επιβεβαίωση για τη σπουδαία δουλειά που γίνεται. Αναφορικά, με την στήριξη της διοργάνωσης της εκδήλωσης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας-περιφερειακή ενότητα Λάρισας η κ. Καραλαριώτου είπε «Το να βοηθήσουμε να πραγματοποιηθεί ένα τόσο σπουδαίο Φεστιβάλ ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε. Ως Περιφέρεια θεωρούμε ότι όταν η χώρα βιώνει τόσο δύσκολες καταστάσεις ο πολιτισμός δεν μπορεί να έρχεται δεύτερος. Έχουμε χρέος να στηρίξουμε και να δώσουμε ώθηση και δύναμη στον πολιτισμό».
Εγκάρδιο καλωσόρισμα στις χορωδίες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ έκανε και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης, με ιδιαίτερη αναφορά στη χορωδία από το Ρύμπνικ της Πολωνίας, πόλης αδελφοποιημένης με τη Λάρισα. Ακόμη, ο κ. Τζανακούλης εξήρε το έργο του Μουσικού Συλλόγου τονίζοντας ότι δικαίως θεωρείται από τους καλύτερους πρεσβευτές της πόλης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση του κόσμου αλλά και των αρχών και φορέων της πόλης στη διοργάνωση του 22ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΜΣΛ κ. Απόστολος Δήμου σε σύντομη ομιλία του. «Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ είναι η φυσική συνέχεια μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το 1985 από εμπνευσμένους ανθρώπους (μαέστρους, χορωδούς, σολίστες) που κινούνται στην αθέατη πλευρά. Το κέφι και η δουλειά των χορωδών αλλά και η ανταπόκριση των αρχών, φορέων, επιχειρήσεων και φίλων του Μουσικού Συλλόγου έκαναν το φετινό φεστιβάλ πραγματικότητα, μιας και το οικονομικό είχε γίνει αιτία προβληματισμού» πρόσθεσε και έκλεισε την ομιλία του με αναφορά στις χορωδίες που πήραν μέρος.
Η εναρκτήρια βραδιά ξεκίνησε με την Ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Κτιστάκη. Ακολούθησαν οι εμφανίσεις του φωνητικού συνόλου του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, της χορωδίας των εργαζομένων της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ από την Αθήνα, ανανεωμένη, σε διεύθυνση Κωστή Κωσταντάρα και της επίσημα προσκεκλημένης χορωδίας από το Ρύμπνικ της Πολωνίας με συνοδεία μικρού ορχηστρικού συνόλου.
Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε χθες βράδυ. Οι Λαρισαίοι φιλόμουσοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγική βραδιά από το χορωδιακό σύνολο Musicarte του Μουσικού Σχολείου Λάρισας σε διεύθυνση Ευαγγελίας Τσιούκα, το ορχηστρικό σύνολο κιθάρας AROYANTO του Μουσικού Σχολείου Λάρισας σε διεύθυνση του καθηγητή Αθανάσιου Καλαμπάκα και τη γυναικεία χορωδία Λάρισας InDonnation σε διεύθυνση Δημήτρη Κτιστάκη. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη σύμπραξη της χορωδίας του ΜΣΛ και την πολωνική χορωδία που παρουσίασαν στο κοινό 4 κομμάτια από την ελληνική οπερέτα σε χορωδιακή επεξεργασία Χρήστου Κτιστάκη.
Το Φεστιβάλ παρακολούθησαν ο βουλευτής κ. Δημήτρης Γελαλής, εκπρόσωπος της μητρόπολης, εκπρόσωπος της 1ης Στρατιάς, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Ντίνος Διαμάντος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass