ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

«Μήνας Καβάφη» ο Νοέμβριος

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2013 20:11 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:24

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας – η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, με τη συνεργασία της Εταιρίας Επικοινωνίας και Διοργάνωσης Εκδηλώσεων «SK BOUTIQUE AGENCY» και την Εταιρεία Πολιτισμικών και Μορφωτικών Δράσεων «Ανάπλους», διοργανώνουν αφιέρωμα στο μεγάλο ποιητή Κων\νο Καβάφη.

Στη Λάρισα ο Νοέμβριος έχει οριστεί «Μήνας Καβάφη» και αναμένεται να πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις οι οποίες είναι:

*Έκθεση έργων του Γιάννη Μαγκανάρη

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Κ.Π. Καβάφη, θα φιλοξενηθεί έκθεση  έργων  του Γιάννη Μαγκανάρη που δημιουργήθηκαν στην Αλεξάνδρεια ή και που αφορούν πρόσωπα, τοπία και θέματα αλεξανδρινά – αιγυπτιακά.

Πρόκειται για σχέδια, κυρίως, με μολύβι ή μελάνι σε χαρτί, υδατογραφίες (ακουαρέλες, τέμπερες), έργα μεικτής τεχνικής και ενδεικτικά, ορισμένες ελαιογραφίες που δημιουργήθηκαν στο διάστημα από το 1933 έως και το 1962, έτος που ο ζωγράφος επιστρέφει οριστικά στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Μαγκανάρης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1918. Η μητέρα του καταγόταν από την Λήμνο και ο πατέρας του από την Σίφνο. Φοίτησε στο Αβερώφειο Γυμνάσιο και το Γαλλικό Λύκειο, γνώρισε τον Κ.Π. Καβάφη και συνδέθηκε στενά μαζί του, με το Στρατή Τσίρκα, αλλά και άλλες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών του αιγυπτιώτικου ελληνισμού –και  συνίδρυσαν την Πνευματική Εστία Ελλήνων Αλεξανδρείας.

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων:

*Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις  8μ.μ.

Εγκαίνια έκθεσης σχεδίων του Μαγκανάρη εποχής 1929 - 1950 περίπου, διάστημα που βρισκόταν στην Αλεξάνδρεια και αναλόγιο με τη συμμετοχή της ηθοποιού Κατερίνας Διδασκάλου. Διάρκεια έκθεσης έως Σάββατο 30 Νοεμβρίου.    

*Παρασκευή 1 έως 29 Νοεμβρίου  (καθημερινές) επίσκεψης σχολείων.

Παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου σε συνεργασία με τη Β’ Βάθμια Εκπαίδευση (σχολικούς συμβούλους) και το Σύλλογο Φιλολόγων Λάρισας.

*Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις  8.30 μ.μ.  στο Γαλλικό Ινστιτούτο και Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις  8:30μ.μ. προβολή ταινίας, με αφορμή το αφιέρωμα στον Καβάφη σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών «Ο Βυζαντινός Καβάφης»

*Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 8.30 μ.μ.  στο Γαλλικό Ινστιτούτο, προβολή ταινίας του   Γ. ΣΜΑΡΑΓΔΗ «Καβάφης», παρουσία του σκηνοθέτη (Γαλλικό Ινστιτούτο

 *Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 8.30μ.μ. μουσικό αφιέρωμα στον Κ. Π. Καβάφη με εκτενή αναφορά στη βιογραφία του ποιητή με προβολή βίντεο, φωτό και απαγγελίες γνωστών ποιημάτων/πεζών σε χρονολογική σειρά με μουσική επένδυση (συμμετοχή γνωστών ανθρώπων του χώρου του πολιτισμού από το Ν. Λάρισας)

Πέμπτη – Παρασκευή 28-29 Νοεμβρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα πραγματοποιηθεί ημερίδα και  παρουσίαση βιβλίου του καθηγητή του Παντείου Παν/μίου – συγγραφέα κ. Δημήτρη Δημηρούλη "Καβουρηδόν και Παραδρόμως.

Μικρές σπουδές για το άθλημα της γραφής" από το Σύνδεσμο Φιλολόγων και το βιβλιοπωλείο “Γνώση”.

Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις  8μ.μ.στο Γαλλικό Ινστιτούτο, αναλόγιο με τη συμμετοχή της συγγραφέως κ. Μπέτυς Μαγρίζου

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass