Η ποίηση του Καβάφη

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2013 20:42 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:26

Το πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας διοργανώνουν εκδήλωση για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Καβάφη και για τα 70 χρόνια από τον θάνατό του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου και ώρα 8μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας. Θα μιλήσουν ο φιλόλογος, δρ. φιλολογίας κ. Γιάννης Ζαρογιάννης με θέμα «Η ποιητική του Κωνσταντίνου Καβάφη», η φιλόλογος-λογοτέχνης κ. Βασιλική Μάνδαλου με θέμα  «Ο ανθρωπισμός στην ποίηση του Καβάφη» και ο δάσκαλος-συγγραφέας κ. Κώστας Ζησόπουλος με θέμα «Ο Καβάφης και η ιστορία». Στη συνέχεια οι εκπαδευτικοί κ. Δημήτρης Κατσαούνης, Δέσποινα Πατσιατζή και Ευδοκία Ποιμενίδου θα απαγγείλουν ποίηματα του ποιητή. Η εκδήλωση θα κλείσει με την ορχήστρα των εκπαιδευτικών η οποία θα αποδώσει μελοποιημένα ποιήματα του Καβάφη. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η φιλόλογος κ. Ελένη Διβάνη.

Ο Καβάφης θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές όχι μόνο της νεοελληνικής αλλά και της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Στην ποίηση του προβάλλει το καταστάλαγμα της εμπειρίας του, που προέρχεται από ένα ευρύ ιστορικό και σύγχρονο χώρο. Κατέστησε την ποίηση του ικανή να μεταδώσει κοινά αισθήματα και οικουμενικές αλήθειες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass