Συναυλία με έργα για βιολί, κόρνο και πιάνο στο Σ.Ω.Λ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2013 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:30

Τη νέα μουσική χρονιά καλωσορίζει το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας πραγματοποιώντας την πρώτη συναυλία Μουσικής Δωματίου, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και ώρα 8:30 το απόγευμα. Στην συναυλία θα ακουστούν έργα των Ν.Κυπουργού, A.Piazzola, W.A. Mozart κ.α συνθετών για βιολί, κόρνο και πιάνο. Συμμετέχουν οι μουσικοί Μαργαρίτα Πλέστη-βιολί, Ευάγγελος Σκούρας-κόρνο και Έφη Παπαθωμαϊδη-πιάνο. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Λόγου & Τέχνης του Σ.Ω.Λ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 Η Μαργαρίτα Πλέστη σπούδασε στα Τίρανα της Αλβανίας, όπου και τελείωσε την Εθνική Ακαδημία Καλλιτεχνικών Σπουδών (Μουσική Ακαδημία) με Άριστα παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο. Σε ηλικία 12 ετών και για δυο συνεχή έτη κερδίζει του ετήσιους διαγωνισμούς ταλέντων. Επίσης εμφανίζεται σε ρεσιτάλ από την Κρατική τηλεόραση. Το 1983 κερδίζει το Δεύτερο Βραβείο στον Εθνικό διαγωνισμό όλων των επαγγελματιών μουσικών της χώρας.

Εμφανίστηκε σαν σολίστ με την Ορχήστρα της Ακαδημίας σε ζωντανή αναμετάδοση από την τηλεόραση. Ήταν μέλος της Ορχήστρας της Εθνικής Ραδιοφωνίας και της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής. Επίσης ήταν καθηγήτρια στο Ωδείο των Τιράνων καθώς και στην Ακαδημία. Το 1991 ήρθε στην Ελλάδα και έγινε μέλος της Ορχήστρας των Χρωμάτων του Μάνου Χατζιδάκι. Συνεργάστηκε με την Εθνική Λυρική Σκηνή και από το 1993 είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Εμφανίστηκε σαν σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας των Τιράνων. Έδωσε πολλά ρεσιτάλ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος. Με τον πιανίστα Πέτρο Αποστολίδη συνεργάζονται σε μόνιμη βάση και με τον κορνίστα Βαγγέλη Σκούρα σε έργα για κόρνο, βιολί και πιάνο (τρίο). Πρόσφατα εμφανίστηκαν στα Τίρανα της Αλβανίας στα πλαίσια του διεθνούς Φόρουμ Μουσικής Δωματίου «Αllegretto Albania». Η Μαργαρίτα Πλέστη είναι μέλος του Κουιντέτου με πιάνο «Con Brio» και καθηγήτρια Βιολιού στο «Ορφείο» Ωδείο Αθηνών.

 Ο Ευάγγελος Σκούρας γεννήθηκε στην Κέρκυρα όπου και πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής στην Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» με δάσκαλό του τον Γ.Κούρκουλο. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγητή το Νίκο Κορατζίνο και πήρε δίπλωμα Κόρνου με Άριστα και Α΄ βραβείο. Σπούδασε επίσης ανώτερα Θεωρητικά. Είναι μέλος του Συγκροτήματος Μουσικής Δωματίου «Νικόλαος Μάντζαρος», με το οποίο έλαβε μέρος σε συναυλίες στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Από το 1974 ως το 1992 ήταν κορυφαίος στην Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. Από το 1981 ως το 1983 κατείχε τη θέση του Α’ Κόρνου στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Επίσης είχε τη θέση του  Α’ Κόρνου στην ορχήστρα των Χρωμάτων του Μάνου Χατζιδάκι, του οποίου υπήρξε συνεργάτης για είκοσι χρόνια, συμμετέχοντας σε όλες τις συναυλίες, ηχογραφήσεις και δισκογραφικές του δραστηριότητες. Από το 1983 ως το 2012 κατείχε τη θέση του Α’ Κόρνου στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ, με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ και την Ελληνική Καμεράτα. Διετέλεσε καθηγητής του Ωδείου Αθηνών επί 12ετία καθώς και είναι καθηγητής στα Ωδεία «Ορφείο Αθηνών» και «Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας».

 Η Έφη Παπαθωμαΐδη γεννήθηκε στο Βόλο όπου ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με την Έλλη Αδάμ. Σπούδασε νομικά στο Πανμιο Αθηνών και πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με την Αλίκη Βατικιώτη. Με υποτροφία του Αχιλλοπουλείου Ιδρύματος ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Παρίσι. Πρώτα στο Ευρωπαικό Ωδείο Μουσικής με την Aline Filder και στησυνέχεια στην Ecole Normale Superieure de Musique με την France Clidat.

Έλαβε μέρος σε διεθνή σεμινάρια και πήρε μαθήματα από τους πιανίστες F.Gevers, I. Malinin και R. Szidon. Ως σολίστ συνέπραξε με τις Kρατικές ορχήστρες Αθήνας και Θεσσαλονίκης, τις συμφωνικές ορχήστρες Βόλου και Λάρισας, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Vratza Βουλγαρίας και το σύνολο Πνευστών Ν. Μάντζαρος.

Έχει δώσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ιταλία. Έπαιξε στην O.R.T.F -France Culture, στο Γ΄ Πρόγραμμα της ΕΡΑ και ηχογράφησε δύο CDs  με έργα Ελλήνων σύγχρονων συνθετών. Από το 1989 έως σήμερα είναι καθηγήτρια πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, ενώ την περίοδο 2003 - 2012 δίδαξε στο Ωδείο Αθηνών. Διδάσκει επίσης στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών και από το 2012 στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαïκού Συνέσμου καθηγητών πιάνου ΕP.T.A. HELLAS.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass