ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΥΤΙΛΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «Χ»

Αριστουργηματικά έργα τέχνης με απλά υλικά

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2013 1:24 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:35
Η Λαρισαία εικαστικός Χριστίνα Φυτιλή, θα εκθέσει για πρώτη φορά (πρώτη ατομική έκθεση) τα έργα της στο Κέντρο Τέχνης «Χ» αύριο Παρασκευή 1η Νοεμβρίου στις 8.30 το βράδυ. Η καλλιτέχνης το 2005 είχε πάρει το πρώτο βραβείο ζωγραφικής μεταξύ 27 κρατών της Ε.Ε. την Ελβετία και τη Νορβηγία στο πλαίσιο της εβδομάδας «Γη και Διάστημα» με θέμα «Γιορτάζοντας τον πλανήτη μας καθώς πλησιάζει τ΄ άστρα». Το σχέδιό της έγινε σημαία για τον πλανήτη γη και κοσμεί τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλες. Η καλλιτέχνης θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τα έργα της, (στο σύνολό τους 23 έργα). Η Χριστίνα Φυτιλή αποφοίτησε το 2010 από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης και έχει master ειδικής αγωγής από το πανεπιστήμιο της Ρώμης. Ο επιμελητής της έκθεσης εικαστικός - ιστορικός της τέχνης, Γιάννης Χριστάκης αναφέρει για το έργο της: Είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα εικαστική δουλειά, βασισμένη περισσότερο στη χειρονομιακή διαδικασία της κατασκευής του έργου. Η Φυτιλή χρησιμοποιεί απλά υλικά όπως γύψο, κόλες, σκόνες αγιογραφίας, καφέ και άμμο σαν υλικό δημιουργίας του έργου της. Οι φόρμες που επιλέγει η καλλιτέχνης και ο τρόπος που τις διαρθρώνει αναπτύσσουν μια γεωμετρική παράμετρο, της οποίας τις εντάσεις παρακολουθεί το χρώμα. Αυτή η αρμονική συνύπαρξη μας δημιουργούν την αυταπάτη της τρίτης διάστασης του βάθους και της προοπτικής.
Η Φυτιλή ενδιαφέρεται περισσότερο για το κατασκευαστικό σχεδιασμό της δομής στις συνθήκες της, μέσα από τη χρωματική λιτότητα, την υφή και τη φόρμα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Νοεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6945-759764.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass