Ο Βυζαντινός Καβάφης στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Δημοσίευση: 05 Νοε 2013 20:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:41

Tην ερχόμενη Πέμπτη στις 8 το βράδυ στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας θα προβληθεί η ταινία-ντοκιμαντέρ «Ο Βυζαντινός Καβάφης» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μήνας Καβάφη» που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η ταινία «Ο Βυζαντινός Καβάφης»  είναι παραγωγή του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Έτους Καβάφη (2013), σε σκηνοθεσία Πάνου Κυπαρίσση και Φάνη Δούσκου και με χορηγό το Ίδρυμα για το Παιδί και την Οικογένεια. 

 Η ταινία φωτίζει μία λιγότερο γνωστή αλλά εξαιρετικά σημαντική ενότητα του έργου του Αλεξανδρινού ποιητή, που αναφέρεται «στον ένδοξόν μας βυζαντινισμό», όπως γράφει ο ίδιος.

Έντεκα άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης διαβάζουν έντεκα ποιήματα από τα «βυζαντινά» του Καβάφη. 

Οι λήψεις έχουν γίνει κατά κύριο λόγο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο αλλά και σε σημαντικά βυζαντινά μνημεία στην Αθήνα (Γοργοεπήκοος, Καπνικαρέα, Μονή Καισαριανής, Άγιοι Απόστολοι Σολάκη κλπ). Έχουν γίνει επίσης γυρίσματα στη Μονή Οσίου Λουκά, στα Αρχαιολογικά Μουσεία Δελφών και Άμφισσας κ.α.  Η ταινία «Ο Βυζαντινός Καβάφης» φωτίζει μία λιγότερο γνωστή αλλά εξαιρετικά σημαντική ενότητα του έργου του Αλεξανδρινού ποιητή, που αναφέρεται «στον ένδοξόν μας βυζαντινισμό», όπως γράφει ο ίδιος. Έντεκα άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης διαβάζουν έντεκα ποιήματα από τα «βυζαντινά» του Καβάφη.  Μουσείο αλλά και σε σημαντικά βυζαντινά μνημεία στην Αθήνα (Γοργοεπήκοος, Καπνικαρέα, Μονή Καισαριανής, Άγιοι Απόστολοι Σολάκη κλπ). Έχουν γίνει επίσης γυρίσματα στη Μονή Οσίου Λουκά, στα Αρχαιολογικά Μουσεία Δελφών και Άμφισσας κ.α. 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass