«Αναδύσεις» του Χρίστου Χαλικιά

Δημοσίευση: 07 Νοε 2013 21:31 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:45

Η  πρώτη ουσιαστικά παρουσίαση και  έκθεση του  ανερχόμενου ζωγράφου Χρίστου Χαλικιά, με τίτλο «Αναδύσεις»  θα φιλοξενηθεί  στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας από τις 11 ως τις 18 Νοεμβρίου  . Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 12 Νοεβρίου στις 8 το βράδυ.

 Ο Χρίστος Χαλικιάς γεννήθηκε στα Φάρσαλα το 1985 όπου έζησε ως το 2003. Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και διδάχτηκε Μουσική και Θέατρο κοντά σε καταξιωμένους δημιουργούς. Αμέσως συνδέθηκε με το θέατρο και τη σκηνογραφία αφού εργάστηκε κοντά στο Γιώργο Μεσσάλα για τρία χρόνια ως σκηνογράφος και βοηθός σκηνοθέτη. Παράλληλα εκείνο το διάστημα εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Το κυνήγι του πάθους και των αισθήσεων». Ο καλλιτέχνης  ήδη έχει ολοκληρώσει και τη δεύτερη ποιητική του συλλογή, καθώς και ένα θεατρικό έργο.

 Σήμερα, μετά από δεκαετή ενασχόληση με τη ζωγραφική, επέλεξε να «αναδυθεί» για πρώτη φορά, ξεκινώντας από  τον τόπο που έζησε τα εφηβικά χρόνια της ζωής του, τη Θεσσαλία και πιο συγκεκριμένα τη Λάρισα.  

Ο καλλιτέχνης μέσω της  ζωγραφικής του πράξης περισσότερο υπονοεί και λιγότερο εξηγεί με αποτέλεσμα να δημιουργεί εικόνες  που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τον παραδοσιακό τρόπο της ζωγραφικής απεικόνισης όπως την γνωρίζουμε .

Ο ζωγράφος δεν εικονογραφεί ούτε περιγράφει, μα αντίθετα δημιουργεί ατμόσφαιρες για ότι θα ονομάζαμε ερμηνεία της ζωγραφικής διαδικασίας και πράξης ως πλασματικού τρόπου προσομοίωσης του πραγματικού.

 Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην  αίθουσα Εκθέσεων «Τάκης Τλούπας» και θα είναι ανοιχτή καθημερινά εκτός Κυριακής με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Ώρες προσέλευσης 10.00-14.00 & 18.30-21.30

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass