ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ «ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ»

«Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη

Δημοσίευση: 09 Νοε 2013 21:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:48
 
 
Πρεμιέρα κάνει σήμερα Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι η «Παιδική - Νεανική Σκηνή», του «Θεάτρου Τεχνών» Λάρισας με την κωμωδία του Αριστοφάνη «Ο Πλούτος».
Η παράσταση γι’ αυτή τη χρονιά ετοιμάστηκε για τα παιδιά και τους μαθητές, με μια νέα διασκευή και σκηνοθεσία, με υπέροχα σκηνικά και κοστούμια και κυρίως με την εντυπωσιακή μουσική και τα τραγούδια του Θέμη Σαμαντζή και τις εκπληκτικές χορογραφίες της Αγγελικής Σαρήογλου.
Στη συνέχεια, από αύριο Δευτέρα 11 Νοεμβρίου και στο εξής κάθε πρωί, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, θα δίνονται οργανωμένες σχολικές παραστάσεις για τα Δημοτικά - Γυμνάσια και Νηπιαγωγεία. Το εισιτήριο για κάθε μαθητή για φέτος θα είναι 4 ευρώ.
Λίγα λόγια για το έργο:
... Ένας φτωχός γεωργός, ο Χρεμύλος, πηγαίνει στο μαντείο των Δελφών για να πάρει τον «θεϊκό χρησμό» για την καλύτερη εκπαίδευση του γιου του. Τίμιος ο ίδιος σε όλη του τη ζωή, δεν είδε άσπρη μέρα και έχει αποφασίσει πως δεν πρέπει να συμβεί το ίδιο και στον γιο του.
Η μυστηριώδης Πυθία όπως πάντα, δεν του απαντάει με σαφήνεια, αλλά του προτείνει να ακολουθήσει τον πρώτο άνθρωπο που θα βρει μπροστά του, μόλις βγει από το μαντείο των Δελφών...
Πραγματικά, ο Χρεμύλος βγαίνοντας συναντά ένα γέρο τυφλό και τον ακολουθεί, παρά τις διαμαρτυρίες του δούλου του Καρίωνα. Ο τυφλός γέρος στις επίμονες ερωτήσεις του Χρεμύλου, ομολογεί ότι είναι ο «Θεός-Πλούτος » και ότι τον τύφλωσε ο Δίας γιατί κάποτε τον απείλησε ότι θα χαρίζει τα πλούτη του μόνο στους τίμιους και ηθικούς ανθρώπους.
Ο Χρεμύλος τον ρωτάει αν θα ξανάβρισκε το φως του θα πήγαινε μόνο στους τίμιους; Ο Πλούτος λέει ναι. Στέλνει τον δούλο του και φωνάζει και τους άλλους γεωργούς, εργάτες και άλλους, για να πλουτίσουν και αυτοί. Έτσι, συμφωνούν όλοι να τον πάνε στο Ασκληπιείο.
Όμως ξαφνικά εμφανίζεται η Πενία και με διάφορα επιχειρήματα επιτίθεται κατά του Χρεμύλου, ισχυριζόμενη πως έτσι θα ανατραπεί η «Θεϊκή Ισορροπία» των πραγμάτων και πως αν όλοι γίνουν πλούσιοι τότε ποιος θα εργάζεται!
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την παράσταση στην υπεύθυνη προγραμματισμού της «Παιδικής Σκηνής - Θεάτρου Τεχνών», την ηθοποιό κ. Χρύσα Τζιουβάρα στα τηλ.: 2410-534.313 και 6982-480.803.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass