ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

«GRAVITY»

Δημοσίευση: 11 Νοε 2013 1:23 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:49
 
«GRAVITY», βαρύτης επί το ελληνικότερον, είναι το φίλμ στη «Βικτώρια» που θα δούμε τουλάχιστον για να μας περνάει ο καημός μας που δεν έχουμε την κινηματογραφική μας λέσχη. Διαστημικό φιλμ, με τα όλα του και με σκηνοθέτη τον Μεξικανό Αλφόνσο Κουαρόν συμπρωταγωνιστή και παραγωγό τον Τζορτζ Κλούνεϊ και την ωραία Σάντρα Μπούλοκ να πρωταγωνιστεί περιφερόμενη στο διάστημα κάνοντας  κωλοτούμπες μαζί με τον Κλούνεϊ. Αστροναύτες λοιπόν με τα όλα τους, εννοώ τη στολή με το ντεπόζιτο του οξυγόνου στην πλάτη γιατί αλλιώς είναι αδύνατον να επιζήσει ο αστροναύτης. Παθαίνει βλάβη το δικό τους το διαστημόπλοιο και ενώ βγαίνουν έξω να σφίξουν τις βίδες που λάσκαραν βλέπουν ξαφνικά το σκάφος τους να καταστρέφεται από έκρηξη που συνέβη σε άλλο ρωσικό διαστημόπλοιο. Ενώ αιωρούνται στο διάστημα ξεκομμένοι σκέφτηκαν πως μπορούν να σωθούν αν καταφέρουν να φτάσουν σε έναν εγκαταλειμμένο διαστημικό σταθμό. Όμως  ο Κλούνεϊ μπερδεύεται και μένει μόνη η Σάντρα ν΄ αγωνίζεται να φτάσει στο εγκαταλειμμένο διαστημόπλοιο. Τα καταφέρνει όμως και φτάνει… πατώντας τα σχετικά κουμπιά να έρθει σ΄ επαφή με τον Κλούνεϊ και να πάρει τις σχετικές οδηγίες για την επιστροφή της στη γη και να ξαναβρεί τον σύντροφό της που φέρνει το όνομα στην ταινία Κοβάλσκι σε ανάμνηση του Μάρλον Μπράντο, που έφερε αυτό το όνομα στην ταινία του Καζάν «Λεωφορείο ο πόθος» με την Μέριλιν συμπρωταγωνίστρια.
Φυσικά όπως θα δείτε οι προσπάθειες της Σάντρα είναι φοβερές και μια που ο ρόλος της είναι τεράστιος αποδεικνύεται ηθοποιός με μεγάλη γκάμα, εκφράζοντας τέλεια τα διάφορα συναισθήματα της ηρωίδας από τον φόβο της όταν ξαφνικά κόβεται το σχοινί που την έδενε με τον σύντροφό της τον Κλούνεϊ και βρίσκεται αβοήθητη στο χάος του διαστήματος ή όταν αντιμετωπίζει τη διαστημική θύελλα ως τις στιγμές εκείνες που κάνει το ακατόρθωτο για να φτάσει στη γη και όταν προσγειώνεται ευτυχώς πέφτει στη θάλασσα και κάνει ένα μπάνιο.
Ο σκηνοθέτης Κουαρόν ξέρει να δημιουργεί με τον καλύτερο τρόπο το σασπένς που είναι σχεδόν φανερό σ΄ όλη την ταινία και να εκμεταλλεύεται όλη την κατάσταση για να καταγράψει σε μεγάλης διάρκειας πλάνα, θυμίζοντας, εμάς τους Ελληνες θεατές τον αείμνηστο Αγγελόπουλο. Ατελείωτο λοιπόν περπάτημα στο διάστημα και αιώρηση μέσα και έξω από τον διαστημικό σταθμό λόγω της έλλειψης βαρύτητας που κυριολεκτικά ζαλίζει ακόμα και μας τους θεατές του κινηματογράφου. Μια ταινία που θυμίζει την «Οδύσσεια του διαστήματος» και τι μας επιφυλάσσει η μελλοντική διαστημική εποχή όπου οι μελλοντικοί κάου μπόιδες δεν θα τρέχουν με τα άλογα στην άγρια δύση πυροβολώντας τους ερυθρόδερμους αλογοκλέφτες, αλλά θα περιφέρονται στο διάστημα με την ελπίδα να συναντήσουν καμιά κοπέλα από τον Αρη σαν την Μπαρμπρέλα που έκανε η Τζέιν Φόντα σε ταινία του Ροζέ Βαντίμ. Χάρη στον κινηματογράφο παίρνουμε μια γεύση της διαστημικής εποχής.
ΜΠΑΡΜΠΗΣ ΒΟΖΑΛΗΣ
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass