ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

«Αρώματα του κόσμου» με τη Ζωή Τηγανούρια

Δημοσίευση: 12 Νοε 2013 1:24 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:50
Η συνθέτρια και σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια έρχεται στη Λάρισα στις 21 Νοεμβρίου. Οι Λαρισαίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στον «Μύλο 1927» μια ξεχωριστή μουσική παράσταση με τίτλο «Αρώματα του κόσμου». Παιξίματα γεμάτα πάθος σαν εκ βαθέων προσωπικές εξομολογήσεις που καθηλώνουν. Η Ζωή ακροβατεί με ευελιξία στα ρεπερτόρια, αποδίδοντας τα μέγιστα. Όλα συγκλίνουν φυσικά, πειστικά και αβίαστα. Τα τάνγκο, τα λάτιν, τα Ηπειρώτικα Μοιρολόγια, τα Θρακιώτικα, τα Μακεδονίτικα, τα Ποντιακά, τα χορευτικά μοτίβα των νησιών μας σε συνδυασμό με τις δικές της συνθέσεις. Πολυμορφία, παλμός, ενέργεια, αλλά πάνω απ' όλα, πολύ συναίσθημα. Μαζί της εμφανίζονται η Λαρισαία Νικολέτα Μηλιώνη στο τραγούδι, Ηλίας Αργυρόπουλος (πιάνο), Γιώργος Ρούλος (κοντραμπάσο), Στέλιος Γενεράλης (τύμπανο-κρουστά). Την επιμέλεια του προγράμματος -διάρκειας περίπου δυόμιση ωρών- υπογράφει η Ζωή Τηγανούρια. Η συναυλία ξεκινά στις 9.45 μ.μ. ενώ η ώρα προσέλευσης του κοινού έχει οριστεί για τις 9 το βράδυ. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στην «Πανθεσσαλικη ένωση ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας». Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στα εξής σημεία: Βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου», «Μetro Crepe Station», «Hobo» Bar restaurant «Jam» (Πλαταμώνας). Τα εισιτήρια στην προπώληση κοστίζουν 8 ευρώ ενώ κανονικά 10 ευρώ.
Η ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην μακρινή Σαμοθράκη, σε οικογένεια παραδοσιακών μουσικών. Με τον ερχομό της στην Αθήνα και ύστερα από τις σπουδές της στο Ωδείο Σκαλκώτα, συνεργάστηκε ως συνθέτης αλλά και ως σολίστ του ακορντεόν, με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας όπως: Δ. Γαλάνη, Γ. Νταλάρας, Γλυκερία, Χ. Αλεξίου, Μαρινέλλα, Μ. Χατζηγιάννης, Β. Παπακωνσταντίνου, Ν. Παπάζογλου, Κ. Μακεδόνας, Αρ. Κετιμέ, κ.ά., αλλά και με διεθνείς καλλιτέχνες όπως: James Brown, Al Di Meola, In-Grid (η οποία τραγούδησε την μεγάλη της πανευρωπαϊκή επιτυχία «Avec Toi»), Omar Faruk Tekbilek, Erdal Celik, Chico Freeman, κ.ά. Με οκτώ (8) προσωπικά άλμπουμ από το 2006 έως και σήμερα,
εκατό-και-πλέον συνθέσεις στην ελληνική δισκογραφία από το 1999, και εκατοντάδες ηχογραφήσεις, η Ζωή Τηγανούρια εκπροσωπεί την Ελλάδα και στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε μεγάλα φεστιβάλ και δίνοντας πολυάριθμες συναυλίες (Φινλανδία, Λουξεμβούργο, Διεθνής Έκθεση Μουσικής στην Φρανκφούρτη, Μόναχο, Μιλάνο, αλλά και στην γειτονική Τουρκία). Με τις ορχηστρικές της συνθέσεις, με μουσικές επενδύσεις σε ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές (όπως το «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο» του Χάρη Ρώμα όπου έγινε γνωστή η σύνθεση της «Δυο Χείλη Κατακόκκινα»), αλλά και ερμηνεύοντας μελωδίες μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών, έχει εδραιωθεί στο διεθνές και εγχώριο καλλιτεχνικό στερέωμα. Η Ζωή Τηγανούρια γνωστή ως «Zoe» στο εξωτερικό είναι μία καλλιτέχνις που δεν περιορίζεται από γεωγραφικά σύνορα, και όπως δηλώνει και η ίδια: «η μουσική είναι ένα σύμπαν γεμάτο από αισθήσεις».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass