Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΔΟΥΝ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ «ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ»

Η Λάρισα μετρά αντίστροφα για τα Χριστούγεννα!

* Εορταστικές εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της πόλης

Δημοσίευση: 20 Νοε 2013 1:16 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:58
Της Νατάσας Πολυγένη
Σε 16 ημέρες από σήμερα η Λάρισα θα έχει Χριστούγεννα. Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται όλοι οι φορείς του Δήμου Λαρισαίων προκειμένου να χαρίσουν στους Λαρισαίους τις πιο μαγικές γιορτές. Η πόλη «ντύνεται» γιορτινά και από 6 Δεκεμβρίου υποδέχεται μικρούς και μεγάλους με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις στις δύο μεγάλες πλατείες της, Κεντρική πλατεία και πλατεία Ταχυδρομείου αλλά και σε όλους τους κεντρικούς πεζοδρόμους... Εκεί όπου ξεκινούν όλα, όχι όμως και όπου τελειώνουν. Φέτος ο «Μύλος του Παπά» θα είναι το σημείο αναφοράς των εορταστικών εκδηλώσεων. Το πιο όμορφο και γραφικό σημείο της πόλης «φορά» τον γιορτινό του μανδύα και μεταμορφώνεται σε μια παραμυθένια πόλη που αναμένεται να συζητηθεί πολύ, τόσο για τις εκδηλώσεις και δράσεις που θα φιλοξενήσει, όσο και για την εντυπωσιακή του όψη.
Ο αύλειος χώρος του Μύλου που μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση του, θα φιλοξενήσει όλο το επιτελείο του Άγιου Βασίλη για ένα μήνα και κάτι παραπάνω. Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου οι Λαρισαίοι και όχι μόνο θα μπορούν εντελώς δωρεάν να επισκέπτονται τον «Μύλο του Παπά» και να συμμετάσχουν σε όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις.
Όλα τα μουσικά σύνολα τις πόλης, οι καλλιτεχνικές ομάδες, χορευτικά (μοντέρνα και παραδοσιακά), το Θεσσαλικό Θέατρο, η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου, ο κουκλοθίασος «Τιριτόμπα», τα σχολεία της πόλης, το Δημοτικό Ωδείο, το Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Κόσμος της Λάρισας παίρνουν μέρος στην πιο αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων.
Και για όσους αναρωτιούνται τι θα δουν στο Μύλο, η απάντηση έρχεται από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνο Τζανακούλη. «Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνει για σειρά ετών χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με στόχο την αναθέρμανση της εμπορικής αγοράς της πόλης, αλλά και την δημιουργία ενός εορταστικού κλίματος που θα εγκαταστήσει ένα περιβάλλον θετικής εορταστικής διάθεσης στους πολίτες με φόντο τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Λαρισαίων επαναλαμβάνει και φέτος πλήθος εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ώστε το γιορτινό κλίμα να επεκτείνεται σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακτίνα στο κέντρο της Λάρισας, αλλά και σε πολλές συνοικίες σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Οι δράσεις αυτές κατ’ έθιμο περιλαμβάνουν εκδηλώσεις θεάτρου δρόμου, διαδραστικά παιχνίδια, παραδοσιακά δρώμενα, συναυλίες κ.λπ. Στόχος της δημοτικής αρχής, είναι φέτος οι εκδηλώσεις αυτές να επεκταθούν σε επίπεδο χρόνου και εμβέλειας. Έτσι, μετά από διεξοδική συζήτηση με τον Εμπορικό Σύλλογο της Λάρισας, αλλά και το ΕΒΕΛ, τους γυναικείους συνεταιρισμούς κ.α., ο Δήμος Λαρισαίων προτίθεται φέτος να επεκτείνει τις εκδηλώσεις και στον ανακαινισμένο αύλειο χώρο του «Μύλου του Παππά». Μετά την διεξοδική συζήτηση και τη σύμφωνη γνώμη των εμπλεκόμενων φορέων στον προαύλιο χώρο του Μύλου καθώς και στον χώρο του πάρκινκ όπισθεν του Μύλου θα εγκατασταθούν από την 6 Δεκεμβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου οι υποδομές για την δημιουργία των σχετικών δράσεων, ενώ την ίδια περίοδο στο κέντρο της πόλης θα διεξάγονται όλες οι υπόλοιπες χριστουγεννιάτικες δράσεις, με το Παραδοσιακό Χωριό στην Κεντρική πλατεία και ακτινωτά στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, οι συναυλίες, τα θεατρικά δρώμενα κ.λπ.
Η επέκταση των εκδηλώσεων θα δώσει τη δυνατότητα στο Δήμο Λαρισαίων να ενισχύσει τη χριστουγεννιάτικη αγορά και την γιορτινή διάθεση των Λαρισαίων, αλλά να προσδώσει και ανταποδοτικά οφέλη στον ίδιο το Δήμο». Στόχος της δημοτικής αρχής, είπε ο κ. Τζανακούλης, είναι να δημιουργήσει μια παραμυθένια ατμόσφαιρα στο κέντρο και τις συνοικίες της πόλης, ώστε τα φετινά Χριστούγεννα να είναι μαγικά και να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τους Λαρισαίους, να νοιώσουν τη χαρά των εορτών και να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συγκυρίες που περνά η χώρα μας.
Πως όμως ακριβώς θα είναι αυτή η μικρή χριστουγεννιάτικη πόλη και τι θα μπορούν να δουν και να κάνουν οι επισκέπτες της;
Στο προαύλιο του Μύλου θα στηθούν 17 ξύλινα σπιτάκια, διαστάσεων 3 x 3, που ταιριάζουν απόλυτα με τον περιβάλλοντα χώρο αλλά και το παραδοσιακό πνεύμα των Χριστουγέννων. Στα 10 από αυτά θα φιλοξενηθούν εμπορικές δραστηριότητες από καταστηματάρχες της πόλης (βιβλία, παιχνίδια, χριστουγεννιάτικα είδη, ξηροί καρποί, ζαχαρώδη και είδη αναψυκτηρίου και φαγητού). Σε 6 σπιτάκια θα φιλοξενηθούν χριστουγεννιάτικες δράσεις (θεατρικό παιχνίδι, γράμμα στον άγιο Βασίλη, κατασκευή χριστουγεννιάτικης κάρτας κ.ά.). Τις εντυπώσεις όμως αναμένεται να κλέψει το σπίτι του Άγιου Βασίλη, μια μεγάλη ξύλινη κατασκευή 100 τετραγωνικών μέτρων, με βεράντα, όπου τα μικρά αλλά και τα μεγάλα παιδιά της πόλης θα μπορούν να επισκέπτονται για να φωτογραφίζονται μαζί του. Στο σπίτι του Άγιου Βασίλη παραμυθάδες θα αφηγούνται χριστουγεννιάτικες ιστορίες που έγραψε ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Κολώνας. Επίσης μέσα στο χώρο θα υπάρχουν παιχνίδια λούνα παρκ όπως καρουζέλ και παγοδρόμιο. Παράλληλα, θα υπάρχουν δύο σκηνές όπου θα φιλοξενούνται χριστουγεννιάτικα δρώμενα και συναυλίες. Η μία σκηνή θα είναι στο προαύλιο και η δεύτερη σκηνή θα είναι ο θερινός κινηματογράφος του Μύλου. Ακόμη, ο κουκλοθίασος «Τιριτόμπα» θα ψυχαγωγεί τους φίλους του κουκλοθεάτρου με το έργο «Η περιπέτεια του Αη Βασίλη» (το πρωί μέσα στο χώρο του και το απόγευμα στο προαύλιο) ενώ στις 20 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν και οι παραστάσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου με το έργο «Οικογένεια Τοτ». Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν και το Μουσείο Κούκλας που στεγάζεται μέσα στον «Μύλο του Παπά».
Το όνομα της χριστουγεννιάτικης αυτής πολιτείας δεν θέλησε ακόμη να το αποκαλύψει ο δήμαρχος Λαρισαίων, αλλά όπως τόνισε, η εικόνα του θα είναι μαγική αφού και ο εορταστικός διάκοσμος επιλέγεται με μεγάλη προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Μάλιστα όπως αποκάλυψε μέσα στον χώρο του Μύλου θα τοποθετηθούν 60 χριστουγεννιάτικα δέντρα και τεχνητό χιόνι. Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε επανειλημμένα ότι όλες οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν εκτός από τη χρήση των παιχνιδιών, του τρένου και του παγοδρομίου όπου και εκεί θα υπάρχουν ειδικές τιμές ενώ κατά την είσοδο τους οι επισκέπτες θα σφραγίζονται στο χέρι (εφόσον το επιθυμούν) με κάποιο χριστουγεννιάτικο σχεδιάκι. Όλες οι δράσεις θα ξεκινούν στις 9.30 το πρωί και θα ολοκληρώνονται στις 9.30 το βράδυ». Οι εργασίες για την εγκατάσταση των ξύλινων σπιτιών θα ξεκινήσουν κατά πάσα πιθανότητα από τις 25 Νοεμβρίου.
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει στις 6 Δεκεμβρίου με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου καραβιού στην πλατεία Ταχυδρομείου, το άναμμα του Δέντρου στη Κεντρική πλατεία και στη συνέχεια τα εγκαίνια της χριστουγεννιάτικης πολιτείας στο «Μύλο του Παπά». Επίσης όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην Κεντρική πλατεία θα φιλοξενηθεί το Παραδοσιακό Χωριό με συμμετοχές συλλόγων, φορέων και συνεταιρισμών παραδοσιακών προϊόντων. Σε καθημερινή βάση στους δρόμους της πόλης θα κινούνται καλλιτέχνες που θα παρουσιάζουν χορούς, μουσικά και θεατρικά δρώμενα στο πνεύμα των ημερών, δίχως να διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς όπως τονίζει η δημοτική αρχή.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass