Βιβλιοπαρουσίαση στη μνήμη του π. Ανάργυρου Σταματόπουλου

Δημοσίευση: 21 Νοε 2013 17:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:01

Η Χριστιανική Εστία Λαρίσης «Ο Απόστολος Παύλος» και τα «Εκπαιδευτήρια Μ. Ν. Ράπτου» παρουσιάζουν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου τον αφιερωματικό τόμο «Π. Ανάργυρος Σταματόπουλος: Όλων πατέρας, για όλους η καρδιά σου» που εξέδωσαν νωρίτερα φέτος τα Εκπαιδευτήρια .

Την παρουσίαση θα πραγματοποιήσουν ο π. Κυριακός Τσολάκης, Αρχιμανδρίτης, Ιεροκήρυκας Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Αδελφότητας Θεολόγων «Η Ζωή» και οι κ.κ. Φεραίος Νάνης, Δικηγόρος, τ. πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Λαρίσης, Ιωάννης Μαρκότσης, Θεολόγος-Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Χριστιανικής Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΧΕΕΛ) Αθηνών, Βασιλική Κλείτση, Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνος Κύκλων Νέων Μητέρων. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο κ. Νικόλαος Ράπτης, Δρ. Παιδαγωγικής, Δ/νων Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου,

O μακαριστός π. Ανάργυρος Σταματόπουλος (1916-1994) υπήρξε Προϊστάμενος της Αδελφότητας Θεολόγων «Η Ζωή», Ιεροκήρυκας της Ι. Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου και Πνευματικός πάρα πολλών Θεσσαλών και Λαρισαίων. Συμμετείχε ενεργά ως Ιερέας και Πνευματικός στον Αγώνα της ΕΟΚΑ, για τον οποίο απελάθηκε από την Κύπρο από τους Άγγλους.

Στον πολυτελή τόμο των 450 σελίδων περιλαμβάνονται κείμενα δεκάδων προσωπικοτήτων για το έργο του (ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι παρεμβάσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Αμερικής Δημητρίου, του μακαριστού Αθηνών Χριστοδούλου κ.λπ), απομαγνητοφωνημένα κείμενα ομιλιών του των τελευταίων τριάντα ετών του βίου του και πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Το Αφιέρωμα συμπληρώνεται με δίσκο CD-DVD στον οποίο περιλαμβάνονται μαγνητοφωνημένες συνεντεύξεις του π. Ανάργυρου και μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του σε κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό, έναν περίπου χρόνο πριν την εκδημία του.

Τα έσοδα από την πώληση του Τόμου αποδίδονται σε έργα και ιδρύματα που ο π. Ανάργυρος αγάπησε ιδιαίτερα ή/και στην λειτουργία των οποίων η συμβολή του υπήρξε καθοριστική (Χριστιανική Εστία Λαρίσης, Σύλλογος «Ελπίς» Τυρνάβου, Χριστιανική Κατασκήνωση στο Στόμιο Λαρίσης, Εστία Χριστιανικής Αγάπης στην Αγία Παρασκευή Αθηνών, Ξενώνας Αποφυλακιζομένης «Φοίβη», Σύλλογος Αντιναρκωτικού Αγώνα «Ελπίς» και Ίδρυμα Παπασταύρου Παπαγαθαγγέλου στην Κύπρο).

Η πολυτελής και άρτια αυτή έκδοση καλύπτει ένα σημαντικό βιβλιογραφικό κενό και δίνει την δυνατότητα σε όσους γνώρισαν τον π. Ανάργυρο Σταματόπουλο να θυμηθούν την πατρική του παρουσία, σε όσους δε δεν είχαν αυτή την ευκαιρία εν ζωή, να τον γνωρίσουν έστω και τώρα, μέσα από τις σελίδες του αφιερώματος στην μνήμη και το έργο του.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass