ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ «ΣΚΛΗΡΟ» ΕΡΓΟ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΥΡΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ

Ο «Πουπουλένιος» από την «Αυλαία»

* Παρουσιάζεται την 1η Δεκεμβρίου

Δημοσίευση: 26 Νοε 2013 2:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:05
 
Στις 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου, καθώς και στις 8, 9 και 10 του ίδιου μήνα, στον εναλλακτικό χώρο του «Stage» στη Λάρισα, ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου «Αυλαία», θα παρουσιάσει το έργο του πολυβραβευμένου Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Μάρτιν ΜακΝτόνα «Ο Πουπουλένιος», σε μετάφραση της Χριστίνας Μπάμπου-Παγκουρέλη, η οποία ευγενικά παραχώρησε τη μετάφραση του έργου στην «Αυλαία». «Ο Πουπουλένιος» παρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας το 2003 και τιμήθηκε με το βραβείο «Ολιβιέ» καλύτερου νέου θεατρικού έργου και ήταν υποψήφιο για βραβείο «Τόνι». Στην Αθήνα η πρώτη παράσταση ήταν στον «Εξώστη» του θεάτρου Αμόρε από το θέατρο του Νότου, σε σκηνοθεσία Βίκυς Γεωργιάδου. Η «Αυλαία» φιλοδοξεί να παρουσιάσει τη δική της εκδοχή του «Πουπουλένιου» στο κοινό. Πρόκειται για ένα σκληρό έργο, με στοιχεία μαύρης κωμωδίας. Επιδιώκοντας να δημιουργήσει μία καφκική ατμόσφαιρα για τον θεατή, ο συγγραφέας τοποθετεί τον ήρωά του, Κατούριαν, συγγραφέα παιδικών ιστοριών σε ένα ακαθόριστο ολοκληρωτικό καθεστώς. Στην πόλη γίνονται μία σειρά παιδικών φόνων. Ο συγγραφέας συλλαμβάνεται και περνά από ανάκριση ως βασικός ύποπτος, επειδή οι φόνοι που γίνονται είναι παναμοιότυποι με αυτούς που περιγράφει στις ιστορίες του. Ο αδελφός του Μίσαλ, άτομο με νοητικά προβλήματα ανακρίνεται επίσης. O MακNτόνα προτιμά την πιο κυνική και κτηνώδη αναπαράσταση του κόσμου μας. Στον «Πουπουλένιο», βέβαια, προσπαθεί να συνδέσει την πολιτική βία με την οικογενειακή. Kαι κυρίως αυτό που τον διαφοροποιεί από τα άλλα του έργα είναι η αξία που δίνει στην ίδια την πράξη της αφήγησης της ιστορίας γι’ αυτό δίνει στο έργο αυτόν τον τόσο γλυκό και παιδικό τίτλο. Oμως αυτήν την τρυφερή του πρόθεση τη δυναμιτίζει, όταν οι ιστορίες του δεν είναι τίποτε άλλο από ιστορίες φόνων και κακοποιήσεις παιδιών. Τους τέσσερις ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι: Βάσω Βελλή (Τουπόλσκι), Δημήτρης Καραβασίλης (Αριελ), Στέλιος Παπαδόντας (Κατούριαν), Νίκος Ζαρκογιάννης (Μίσαλ). Αφηγητής ο Θανάσης Χολέβας.
Η παράσταση ανεβαίνει με την ευγενική υποστήριξη της «Γενικής Κλινικής Ευτύχιος Γ. Πατσίδης». Για κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο: 6939-197813.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass