ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΟΥΗΛ ΠΟΥ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Πρεμιέρα για το Θεσσαλικό στο «Θέατρο Μύλου»

Δημοσίευση: 27 Νοε 2013 1:49 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:06
 Στο «Θέατρο του Μύλου» θα δoθούν τελικά οι παραστάσεις του «Θεσσαλικού Θεάτρου» το φετινό χειμώνα, με το αριστουργηματικό έργο του Iστβάν Ορκένυ «Οικογένεια Τοτ» και όχι στο ισόγειο του «Δημοτικού Θεάτρου» (Πρώην Ο.Υ.Η.Λ). Η αλλαγή του χώρου ήταν αναγκαία για την καλύτερη διαμόρφωση του νέου χώρου και για την καλύτερη προετοιμασία της «Οικογένειας Τοτ», ώστε να γίνει δυνατή η προγραμματισμένη πρεμιέρα της παράστασης για τις 20 Δεκεμβρίου. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, η αίθουσα στον Ο.Υ.Η.Λ. θα εγκαινιαστεί με την παράσταση για παιδιά, που θα ανεβάσει μετά τις γιορτές, η «Παιδική Σκηνή» του «Θεσσαλικού Θεάτρου».
Ο Ορκένυ (1912-1979) είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς της Ουγγαρίας. Το έργο αρχικά εκδόθηκε σαν νουβέλα το 1964 και μετά τη μεγάλη απήχηση που είχε, ο Ορκένυ το διασκεύασε σε σενάριο για τον κινηματογράφο και σε θεατρικό έργο για να γνωρίσει θριαμβευτική επιτυχία σε όλη την Ευρώπη και να αποσπάσει πολλά βραβεία. Ο συγγραφέας στην «Οικογένεια Τότ» ασκεί οξεία κοινωνική κριτική και υπερασπίζεται με θέρμη την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Μέσα από ξεκαρδιστικά γεγονότα που αγγίζουν τον παραλογισμό, αναλύει με ιδιοφυή, αλλά και σπαρταριστό τρόπο, τη σχέση της εξουσίας με τον ανυπεράσπιστο άνθρωπο και μέχρι πού μπορούν να φτάσουν τα όρια αντοχής του καταπιεζόμενου πολίτη. Στην Ελλάδα, το έργο παίχτηκε για πρώτη φορά το 1970 από τον Μίμη Φωτόπουλο, την Ελεάνα Απέργη και τον Διονύσιο Παγουλάτο και υμνήθηκε από την κριτική. Μετά τη χούντα το έπαιξαν για 2 χρόνια ο Χρήστος και ο Λάμπρος Τσάγκας με τη Σοφία Ολυμπίου και το Χανιώτικο Θεατρικό Εργαστήρι που ίδρυσε η Ελπίδα Μπραουδάκη με τον Διονύση Μανουσάκη.
Στην παράσταση του «Θεσσαλικού Θεάτρου» η απόδοση στα Ελληνικά είναι της Ελπίδας Μπραουδάκη και του Κώστα Τσιάνου, που είναι και ο σκηνοθέτης του έργου. Τους ρόλους θα ερμηνεύσει ένας εντυπωσιακός θίασος που ήδη άρχισε τις δοκιμές και αποτελούν ο Πασχάλης Τσαρούχας, ο Χάρης Σώζος και οι Λαρισαίοι πολύ σημαντικοί ηθοποιοί: Φανή Γέμτου, Βασίλης Γιαβρής, Ασπασία Κοκόση, Ζωή Μουκούλη, Χάρης Φλέουρας και ο Χρήστος Χαλβατζάρας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass