«Η μάσκα που δακρύζει» από την Άννα Μανωλοπούλου

Δημοσίευση: 27 Νοε 2013 18:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:08

Ο Δήμος Λαρισαίων, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν.Λάρισας και ο Πιερικός Σύλλογος συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Μανωλοπούλου με τίτλο «Η Mάσκα που δακρύζει».

 «Η Mάσκα που δακρύζει» είναι το τρίτο μυθιστόρημά της, και δέκατο βιβλίο της ιδίας, που ανατέμνει τα ανθς ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ς που οέκατο βιβλσειράρώπινα μέσα από την καινούρια αιμάτωση του Στοχασμού και της Σκέψης. Οι κριτικές που απέσπασε έως σήμερα αναφέρουν πρώτα την ποίησή της ως έκρηξη μαγείας που διδάσκει την «έκσταση» και ύστερα το μυθιστόρημά της ως αφηγηματική τελετουργία...όπου μέσα από την μυστηριακή ενόραση της πλοκής και το συνειρμικό δυναμικό των εικόνων αναβλύζει η αρμονια του μύθου με τη μελωδία των λέξεων ως κρυφή ουσία των πραγμάτων.

 Είναι ένα μυθιστόρημα όπου ο μύθος, πυρήνας της δομής, μοιάζει με προφητεία λίγο πριν από την αποκάλυψή της. Οι ήρωές του, επίμονοι οραματιστές της Αστραπής, τολμούν την υπέρβαση εκεί που κατοικούν αλήθειες καταλυτικές. Γυναίκες, παραδείγματος χάριν, ιέρειες του μόχθου από καταβολής της ύπαρξής τους, βρίσκουν το χρόνο να διαβάζουν πεπρωμένα στις αινιγματικές φιγούρες της τράπουλας Ταρώ, ακούγοντας «τη βοή των πλησιαζόντων γεγονότων», πέρα από τους ελιγμούς της σκέψης για το μέλλον των ανθρώπων.

 Άλλωστε «Η Μάσκα που δακρύζει» είναι μια τελετή της ζωής όπου Θεός και Μοίρα παίρνουν μέρος στα δρώμενα για την «κάθαρση» του ανθρώπου μέσα από τη τέχνη που μετουσιώνει το εφήμερο σε αιωνιότητα.

 Στην παρουσίαση του βιβλίου της, η Άννα Μανωλοπούλου θα φιλοξενήσει τους ομιλητές Γιάννη Μήτσιου, Καθηγητή Φυσικής-Νομικός, Ζήση Παπαδημητρίου, Καθηγητή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Κωνσταντίνο Μαλίζο, Καθηγητή Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίοι και θα αναπτύξουν πτυχές της πλοκής του μυθιστορήματος. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιούλας, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η ίδια η συγγραφέας, ταξιδεύοντάς μας στις οπές και τις εξάρσεις του λόγου.

 Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, στις 7:30 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο (Ρούσβελτ 59, Λάρισα)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass