ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ Γ. ΠΙΤΤΑ «ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Άρωμα καφέ στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2013 1:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:15
 
Μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας αλλά και ένα ενδιαφέρον λεύκωμα από τον Γιώργο Πίττα με τίτλο «Τα καφενεία της Ελλάδας» παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Λάρισας. Ο λαϊκός αυτός και τόσο δημοφιλής χώρος κοινωνικών συναντήσεων, «τα Καφενεία» αλλά και ο ελληνικός καφές, που αποτελούν ένα μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας αποτέλεσαν τον βασικό άξονα των παρουσιαστών του βιβλίου. Το βιβλίο παρουσίασαν η αρχαιολόγος-δρ λαογράφος Λίνα Μουσιώνη που ανέπτυξε το θέμα «Ο καφές στο κοινωνικό τοπίο των Νεοελλήνων» , η δημοσιογράφος και σύζυγος του συγγραφέα Μπίλιω Τσουκαλά, ο τοπογράφος-μηχανικός Βασίλης Μίχος και ο ίδιος ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Γιώργος Πίττας.
Μέσα από το βιβλίο, τα καφενεία παρουσιάζονται σαν χώρος συντροφικός, οικείος, ζωντανός που ανάλογα με τις ανάγκες μετατρέπεται σε χώρο παροχής πολλαπλών υπηρεσιών. Τα κείμενα και οι φωτογραφίες είναι του Γιώργου Πίττα. Το βιβλίο είναι δίγλωσσο, αποτελείται από 256 σελίδες και περιλαμβάνει 260 έγχρωμες φωτογραφίες από 80 αντιπροσωπευτικά καφενεία από όλη την Ελλάδα. Έχουν επιλεγεί με κριτήριο το αισθητικό τους αποτέλεσμα, το κτίριο, τη διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου, τη διακόσμηση, τα αντικείμενα, την προσωπικότητα του καφετζή, το κοινό, τις παρέες και την παράδοση του χώρου σε γλέντια και δρώμενα και όπως επισημαίνει ο συγγραφέας, «αναγκαία συνθήκη επιλογής ο καφές να είναι ελληνικός».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass