ΧΘΕΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ

Το Μουσικό Σχολείο τίμησε την υψίφωνο Μυρτώ Παπαθανασίου

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2013 19:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:18

Με μια ξεχωριστή εκδήλωση το Μουσικό Σχολείο της Λάρισας, τίμησε τη Λαρισαία σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και τα παιδιά με επικεφαλής τον διευθυντή του σχολείου κ. Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, διοργάνωσαν ένα άκρως τιμητικό αφιέρωμα στο χώρο του αμφιθεάτρου, με αναφορές στη ζωή και την επαγγελματική ανέλιξη της παγκοσμίου φήμης υψιφώνου.

Η συγκίνηση περίσσεψε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς μέσω ενός καταπληκτικού βίντεο οι παρευρισκόμενοι που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, μέσα σε λίγα μα τόσο ουσιώδη λεπτά, γύρισαν για λίγο το χρόνο και θυμήθηκαν με την ίδια τη Μυρτώ και την οικογένεια της, την πορεία της από το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο, για να φτάσουν στο σήμερα και στην παρουσία της στις λυρικές σκηνές του κόσμου. Η «Τραβιάτα» του Βέρντι και ο ρόλος της Βιολέτας που τόσο άριστα ερμήνευσε η λυρική καλλιτέχνιδα για άλλη μια φορά συγκίνησαν το κοινό.

Η διεύθυνση του σχολείου δια του κ. Αναγνωστόπουλου απένειμε στη Μυρτώ Παπαθανασίου τιμητική πλακέτα για την πορεία της στο χώρο του κλασσικού τραγουδιού και της όπερας.

Μιλώντας για κείνη ο διευθυντής του σχολείου, τη «χαρακτήρισε μια καλλιτέχνιδα που με την πετυχημένη πορεία της δόξασε όχι μόνο τους γονείς της και την πόλη, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Η Λάρισα καμαρώνει είπε χαρακτηριστικά που μια τέτοια λυρική ερμηνεύτρια γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ και κυρίως περά τις υποχρεώσεις της δεν την ξεχνά ποτέ. Η Μυρτώ Παπαθανασίου είναι το καμάρι αυτής της πόλης».

Ιδιαίτερα σεμνή στη γενικότερη στάση της και στα λόγια της, η Μυρτώ Παπαθανασίου αφού ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση προς τιμήν την και κυρίως τη διεύθυνση του  Μουσικού  Σχολείου της πόλης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «με μεγάλη χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση να βρεθεί κοντά στα παιδιά που σπουδάζουν τη μουσική σε ένα τέτοιο σχολείο.

Είστε πολύ τυχεροί είπε. Εγώ όταν ήμουν στα δικά σας μαθητικά χρόνια δεν είχα τη δυνατότητα να φοιτήσω σε ένα σχολείο που να είναι εξειδικευμένο στη μουσική. Αναλωνόμουν με μαθήματα που δεν αγαπούσα και πήγαινα σε ωδεία να σπουδάσω αυτό που τόσο πάθος ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Η πολιτεία θα πρέπει να ενισχύσει τη λειτουργία των μουσικών σχολείων και να δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά που αγαπούν τη μουσική να ασχοληθούν εξ ολοκλήρου με αυτή».

Στο ερώτημα των παιδιών που τις πήραν μια μικρή συνέντευξη, αν απαιτούνται θυσίες για μια τέτοια καριέρα είπε «Οι θυσίες επιβάλλονται, το ίδιο και η αφοσίωση και η επιμονή αν θέλεις να πετύχεις, να διακριθείς».

Ενώ για το κοντσέρτο που έδωσε στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης, δήλωσε ενθουσιασμένη από την ανταπόκριση του κόσμου και συγκινημένη από τη σύμπραξη της με τη Συμφωνική Ορχήστρα που αγαπά και πάντα θα στηρίζει.

Στην τιμητική εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου, η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Λίτσα Λιακούλη, ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθ. Μαργαριτόπουλος, η σχολική και δημοτική σύμβουλος Ελένη Ξυνοπούλου, ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Χρ. Κτιστάκης και πολλοί ακόμη προσκεκλημένοι.

                                                                                      Σοφία Ορφανιώτη  

 

 

 

 

 

 

 

 

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass