ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ «ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ»

Έρχονται οι «Stringless»

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2013 1:18 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:46
Μια ιδιαίτερη συναυλία θα έχουν την ευκαιρία να δουν όσοι βρεθούν απόψε στο θέατρο της σχολής χορού μπαλέτου στον Μύλο του Παπά.
Πρόκειται για τη συναυλία που θα δώσουν στις 9 μ.μ. οι «Stringless», μία ομάδα κοριτσιών, έξι γυναικών, έξι στρίγγλες, που θα τραγουδήσουν τα Χριστούγεννα της μπάμπως και του τσέλιγκα. Τα Χριστούγεννα της Λολίτας. Του Γιάννη και της Μαίρης. Τα Χριστούγεννα της χοντρής που κάνει δίαιτα... Χριστούγεννα στην Ισπανία και την Αγγλία του 16ου αιώνα. Χριστούγεννα από τον Καύκασο, τη Θράκη, την Ικαρία.
Θα ναι μια εντελώς πρωτότυπη μουσική πρόταση όπου η φωνή και το ανθρώπινο σώμα, γίνονται οι πρωταγωνιστές, ή καλύτερα οι... πρωταγωνίστριες της βραδιάς.
Οι «Stringless» είναι ένα φωνητικό σχήμα που αποτελείται από έξι γυναίκες με καταγωγή από Ελλάδα, Βουλγαρία και Αλβανία αντίστοιχα. Το όνομα τους είναι ένα λογοπαίγνιο με διττή ανάγνωση, μία στα αγγλικά με την έννοια «without strings» (χωρίς έγχορδα), και μία στα ελληνικά, «στρίγγλες», τα μυθικά πλάσματα της ελληνικής παράδοσης.
Στο ρεπερτόριό τους ακούγονται παραδοσιακά τραγούδια από την Ήπειρο, τον Πόντο, τη Μακεδονία, την νεότερη αστική μουσική της Σμύρνης, τα ρετρό του 30 και τα ρεμπέτικα. Εκτός αυτών το πρόγραμμα απαρτίζεται από παραδόσεις άλλων τόπων όπως τα πολυφωνικά τραγούδια των Βαλκανίων, κέλτικα, γκόσπελ, αφρικάνικα, τούρκικα, ινδιάνικα και άλλα.
Η πολυφωνική ενορχήστρωση είναι το ζητούμενο ακόμα και σε κομμάτια που δεν είναι από τη φύση τους πολυφωνικά. Όλες οι ενορχηστρώσεις γίνονται από το γκρουπ δημιουργώντας άλλοτε μια εντελώς πρωτότυπη και διαφορετική πρόταση για κάποιο τραγούδι, άλλοτε είναι απλώς μια μεταγραφή των μουσικών οργάνων που συνοδεύουν μια μελωδία σε ήχο που μπορεί να παράγει το ανθρώπινο σώμα, είτε σαν πνευστό είτε σαν κρουστό.
Οι «Στρίγγλες» είναι οι: Αλεξία Χρυσομάλλη, Albena Ivanova koutova, Βασιλική Αλεξίου, Eljona Sinjari, Έλσα Μουρατίδου και η Κατερίνα Μαυροφρύδου.
Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:
ΘΕΑΤΡΟ ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ
9.30 Ο Δημοτικός κουκλοθίασος Τιριτόμπα Κώστας Χατζηανδρέου- Σοφία Φουτζοπούλου, του Δήμου Λαρισαίων, παρουσιάζει το έργο «Το μυστικό της Τσιμεντένιας πόλης».
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ & ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΔΩΡΟΥ ΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ
10.00 έως 13.30 17.00 έως 21.00 Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας θα περιμένουν τους μικρούς επισκέπτες, για να κατασκευάσουν κάρτες, ημερολόγια, να παίξουν με τις Χριστουγεννιάτικες λέξεις, να κάνουν καραόκε και να γνωρίσουν τα Χριστουγεννιάτικα γερμανικά έθιμα.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
11.00 ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ «Τα δέντρα γιορτάζουν με τα αστέρια»
17.30 Ο Δημοτικός κουκλοθίασος Τιριτόμπα Κώστας Χατζηανδρέου- Σοφίας Φουτζοπούλου του Δήμου Λαρισαίων, παρουσιάζει το έργο « Η περιπέτεια του Αϊ Βασίλη».
18.00 ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ «Τα σκανδαλιάρικα ξωτικά φτιάχνουν λιχουδιές»
19.00 Η Κούβα είναι εδώ και χορεύει Salsa.
Ανοιχτό μάθημα Salsas για χορευτές όλων των ηλικιών … με πολύ δόση τρέλας από τους καθηγητές της σχολής κ. Κατούνα Χρήστο και κ. Παπαδοπούλου Αλίκη.
20.00 «Παραδοσιακά Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά» Μαθητές από τα τμήματα χορού, των Λεσχών Πολιτισμού του Ιπποκράτη και του Αγ. Κων/νου του Δήμου Λαρισαίων θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Θράκης, της Μακεδονίας και της Ηπείρου.
ΘΕΑΤΡΟ ΣΧΟΛΗΣ ΧΟΡΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ
20.15 Η ομάδα σύγχρονου χορού του Δήμου Λαρισαίων με δάσκαλο και χορογράφο τον Δημήτρη Ράικο, παρουσιάζει την παράσταση «ΕΙΜΑΙ» που ασχολείται με την ανθρώπινη κατάσταση... Τελικά είμαστε ΜΟΝΟΙ, αλλά είμαστε ΜΑΖΙ. Τι άλλο;
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ)
20.00 «Μουσική Παράσταση» Μαθητές από τα τμήματα μουσικής των Λεσχών Πολιτισμού Αγ. Γεωργίου του Δήμου Λαρισαίων θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στο πνεύμα των Χριστουγέννων.
ΣΠΙΤΙ ΪΗ-ΒΑΣΙΛΗ
12.30 ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ
Η μαγεία των εορτών μέσα από πρωτότυπα παραμύθια και γράμματα στον Αϊ Βασίλη που έγραψε ο Βαγγέλης Κολώνας για τις εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων, θα χαρίσουν στα παιδιά, συγκίνηση, γέλιο και όνειρα για την μαγική γιορτή της Χριστιανοσύνης.
19.30 ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΟΥΜΑ ΚΑΙ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ
19.00 Μουσική εκδήλωση από τη «Σχολή pop-rock» του Δ.Ω.Λ. με υπεύθυνο τον Ντίνο Καραποστόλου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα με στο πνεύμα των ημερών
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass