ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΧΟΡΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ

Οι «Στρίγγλες» επί σκηνής!

*Ρεκόρ επισκεψιμότητας στις δράσεις στον «Μύλο των Χριστουγέννων»

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2013 2:21 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:47
Κάθε προσδοκία έχει ξεπεράσει η επισκεψιμότητα που γνωρίζουν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με δεκάδες μαζικούς φορείς της πόλης στο κέντρο της Λάρισας και τον αύλειο χώρο του Μύλου.
Ιδιαίτερα στον «Μύλο των Χριστουγέννων» εν μέσω περίπου της διάρκειας των εκδηλώσεων, έχουν φιλοξενηθεί περισσότεροι από 16.000 μαθητές σχολείων που πήραν μέρος στις δωρεάν δράσεις που διοργανώνει ο δήμος και περισσότεροι από 100 μαζικοί φορείς της Λάρισας.
Τον χώρο επισκέφθηκαν μαθητές σχολείων του Δήμου Λαρισαίων, αλλά και από την Αγιά, την Ελασσόνα, τα Φάρσαλα, αλλά και σχολεία όμορων νομών.
Στις εκδηλώσεις πήραν μέρος επίσης μαθητές από σχολεία της Φθιώτιδας, της Πιερίας, του Κιλκίς κλπ. ενώ καθημερινές είναι οι επισκέψεις εκδρομέων μαθητών ακόμα και από την Πελοπόννησο.
Η αθρόα προσέλευση επισκεπτών έχει προκαλέσει την ικανοποίηση των διοργανωτών που με τις συντονισμένες δράσεις και την πολύτιμη βοήθεια δεκάδων εθελοντών, έχουν πετύχει ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για την πόλη. Δεν είναι τυχαίο πως η καθημερινή επίσκεψη συμπολιτών στις εκδηλώσεις «Μύλος των Χριστουγέννων» ξεπερνά τα 2.000 άτομα, ενώ αναμένεται θεαματική αύξηση του αριθμού κατά τις αργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΧΟΡΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ
Μια ιδιαίτερη συναυλία παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν χθες βράδυ στο θέατρο της σχολής χορού μπαλέτου στο «Μύλο του Παππά».
Πρόκειται για τη συναυλία που έδωσαν οι «Stringless», μία ομάδα κοριτσιών, έξι γυναικών, έξι στρίγγλες, που τραγούδησαν τα Χριστούγεννα λίγο διαφορετικά...
Ήταν μια εντελώς πρωτότυπη μουσική πρόταση όπου η φωνή και το ανθρώπινο σώμα, γίνονταν οι πρωταγωνιστές, ή καλύτερα οι... πρωταγωνίστριες της βραδιάς.
Οι «Stringless» είναι ένα φωνητικό σχήμα που αποτελείται από έξι γυναίκες με καταγωγή από Ελλάδα, Βουλγαρία και Αλβανία αντίστοιχα.
Στο ρεπερτόριό τους ακούγονται παραδοσιακά τραγούδια από την Ήπειρο, τον Πόντο, τη Μακεδονία, την νεότερη αστική μουσική της Σμύρνης, τα ρετρό του 30 και τα ρεμπέτικα.
Εκτός αυτών το πρόγραμμα απαρτίζεται από παραδόσεις άλλων τόπων όπως τα πολυφωνικά τραγούδια των Βαλκανίων, κέλτικα, γκόσπελ, αφρικάνικα, τούρκικα, ινδιάνικα και άλλα.
Τις «Στρίγγλες» αποτελούν οι: Αλεξία Χρυσομάλλη, Albena Ivanova Koutova, Βασιλική Αλεξίου, Eljona Sinjari, Έλσα Μουρατίδου και η Κατερίνα Μαυροφρύδου.
Το σημερινό υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
ΘΕΑΤΡΟ ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ
9.30 Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα Κώστας Χατζηανδρέου- Σοφία Φουτζοπούλου, παρουσιάζει το έργο «Το μυστικό της Τσιμεντένιας πόλης».
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
11.00 ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ «Η ώρα των καλικατζάρων κατέφθασε εμπρός μαρς! Ελάτε στη χώρα της ζαβολιάς»
17.30 Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα παρουσιάζει το έργο «Η περιπέτεια του Αϊ Βασίλη».
18.00 ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ «Χριστούγεννα μια λέξη μαγική, Έλα και συ να
πραγματοποιήσεις μια ευχή»
19.00 Αγωνιστικά ζευγάρια που βάζουν φωτιά στην πόλη.
Είναι μόλις 12 ετών και πρωταθλητές με πολλές διακρίσεις στην κατηγορία τους με πολλά μετάλλια στο ενεργητικό τους από πανελλήνια Φεστιβάλ Αθλητικού Χορού.
20.00 «Παραδοσιακά Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά» Μαθητές από τα τμήματα χορού, των Λεσχών Πολιτισμού της Φαλάνης του Δήμου Λαρισαίων θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Ηπείρου.
ΣΠΙΤΙ ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗ
12.30 ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ
Η μαγεία των εορτών μέσα από πρωτότυπα παραμύθια και γράμματα στον Αϊ Βασίλη που έγραψε ο Βαγγέλης Κολώνας για τις εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων, θα χαρίσουν στα παιδιά, συγκίνηση, γέλιο και όνειρα για τη μαγική γιορτή της Χριστιανοσύνης.
19.30 ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΗΦΑΙΣΤΟΥ
* Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις συνεχίζονται καθημερινά με δωρεάν δράσεις που υπακούουν στη στρατηγική του Δήμου Λαρισαίων, να μπορούν οι συμπολίτες και ιδιαίτερα τα παιδιά να συμμετέχουν στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις χωρίς οικονομική επιβάρυνση κάτι που δεν γίνεται σε άλλες περιπτώσεις.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass