IMANY: Η ΑΦΡΙΚΑΝΗ ΚΑΛΛΟΝΗ ΠΟΥ ΚΑΘΗΛΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2013 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:45
Τραγουδώ τα βιώματα μου

Το τραγούδι της «You will never know» γνωρίζει τεράστια επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο. Από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού και η φήμη της όμορφης ερμηνεύτριας του εκτοξεύθηκε στα ύψη. Η Nadia Mladjao ή Imany, όπως είναι το καλλιτεχνικό της όνομα, αφού ασχολήθηκε με το μόντελινγκ και τον αθλητισμό, βρήκε την πραγματική της κλίση στη μουσική. Εγκαταστάθηκε στο Παρίσι και ξεκίνησε δειλά βήματα σε μουσικές σκηνές της πόλης. Η επιτυχία δεν άργησε να έρθει και να ξεπεράσει τα όρια, όχι μόνο της πόλης, αλλά και της χώρας και η ίδια θεωρήθηκε «φαινόμενο». Η πρώτη της δουλειά με τίτλο «The Shape of a Broken Heart» κυκλοφόρησε το 2011 και έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα. Ακόμη και στην Ελλάδα η Imany έχει αποκτήσει χιλιάδες οπαδούς. Απόδειξη το γεγονός ότι μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο επισκέφθηκε για δεύτερη φορά τη χώρα, για μια σειρά συναυλιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Ηράκλειο.

Συνέντευξη: Παναγιώτα Φούντα

Το καλλιτεχνικό σας όνομα σημαίνει πίστη. Ποια είναι η σημασία της πίστης στη ζωής, όχι με την αυστηρά θεολογική έννοια.
Όλοι πρέπει να έχουμε πίστη. Δεν έχει σημασία σε τι πιστεύουμε, αρκεί να την έχουμε. Μπορεί να είναι πίστη στον εαυτό μας, στο Θεό, στη σκληρή δουλειά ή απλώς στον ίδιο τον άνθρωπο. Το μόνο σίγουρο είναι ό,τι χωρίς αυτή, δεν μπορείς να πας πουθενά.

Εκτός από το τραγούδι ασχολείστε και με τη στιχουργική. Ποια είναι η έμπνευση σας;
Εμπνέομαι συνήθως από τη σύγχρονη εποχή, από αυτά που ζω, από οτιδήποτε έρχεται στο μυαλό μου και νιώθει η καρδιά μου.

Σας συγκρίνουν με τη Μπίλι Χολιντέι και την Τρέισι Τσάπμαν. Πως σας νιώθετε γι’ αυτό.
Με κολακεύει πολύ, αλλά πιστεύω πως πρόκειται για μοναδικές καλλιτέχνιδες.

Πως θα περιγράφατε το είδος της μουσικής σας; Σας αρέσει να πειραματίζεστε με διαφορετικά είδη;
Δεν μπορώ να το περιγράψω ακριβώς. Απλώς κάνω αυτό που μου αρέσει, αυτό που μου αρέσει να ακούω, τα βιώματα μου. Δε μπαίνω στο στούντιο με σκοπό να καθιερωθώ σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής, γι’ αυτό άλλωστε οι δημοσιογράφοι δυσκολεύονται να το ορίσουν. Λένε ότι είναι σόουλ, μπλουζ, φολκ ή τζαζ αλλά η αλήθεια είναι ότι η μουσική μου περιέχει λίγο απ’ όλα αυτά.

Η καταγωγή σας από τα νησιά Κομόρες έχει επηρεάσει τις μουσικές σας επιλογές;
Δε μπορώ να είμαι σίγουρη για το πώς συμβαίνει αυτό. Για να σας απαντήσω χιουμοριστικά, θα σας πω ότι είναι σα να με ρωτάτε πως έχει επηρεαστεί ο τρόπος με τον οποίο κρατάω τα πράγματα, από το γεγονός ότι έχω δύο χέρια. Είναι μάλλον μια ακούσια διαδικασία. Είμαι αυτή που είμαι και αυτό αποτυπώνεται στα τραγούδια που δημιουργώ.

Τι έχει αλλάξει από την εποχή που πρωτοπήγατε στο Παρίσι κυνηγώντας μια καριέρα στο τραγούδι μέχρι σήμερα που γνωρίζετε παγκόσμια επιτυχία;
Ουσιαστικά τίποτα. Απλώς μεγάλωσα…

Έχετε βρει το μυστικό της επιτυχίας;
Ξέρω ότι για να πετύχεις πρέπει να δουλεύεις σκληρά. Και μετά δουλεύεις ακόμη πιο σκληρά, απ’ όσο πριν. Να πιστεύεις στον εαυτό σου, χωρίς να είσαι πάρα πολύ αυστηρός απέναντι του. Να στοχεύεις στην πρόοδο και όχι στην τελειότητα.

Η καριέρα στο τραγούδι και η επιτυχία που γνωρίζετε καλύπτουν τα όνειρα σας;
Αυτή τη στιγμή είμαι ευτυχισμένη. Οτιδήποτε άλλο ωραίο συμβεί είναι ευπρόσδεκτο.

Ποια είναι τα σχέδια σας μετά την ολοκλήρωση των εμφανίσεων σας στην Ελλάδα;
Θα συνεχίσω την περιοδεία μου και μόλις τελειώσει θα δουλέψω πάνω στη δεύτερη δισκογραφική μου δουλειά. Αλλά θα χρειαστεί καιρός για να γίνουν όλα αυτά…
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass