ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Θεάτρου Θαύματα

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2013 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:45
Κείμενο: Παναγιώτα Φούντα / Φωτογραφίες: Φώτης Νατσιούλης

Οι λόγοι που τους ένωσαν τα μέλη της ομάδας «Ονείρων Θαύματα» ήταν αρχικά η αγάπη για το θέατρο, καθώς και η ανάγκη έκφρασης και εξωτερίκευσης της δημιουργικής τους φύσης. Έτσι πριν από 13 χρόνια, τον Σεπτέμβρη του 1999 πρωτοσυστάθηκε αυτή η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα και μόλις σε λίγους μήνες ανέβασε την πρώτη της παράσταση. Σήμερα, μετρά περισσότερες από 17 παραγωγές, αρκετά βραβεία σε φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου και εκατοντάδες ευτυχισμένες, «οικογενειακές» στιγμές πάνω και κάτω από σανίδι.

Τον Σεπτέμβριο του 1999 έγινε η πρώτη συνάντηση των μελών μιας θεατρικής ομάδας που αγαπούσαν το θέατρο, ήθελαν να αναπτύξουν πολιτιστική δράση και να αντιδράσουν στην πολιτιστική ξηρασία που υπήρχε γύρω τους, απόρροια της αποξένωσης και της προσήλωσης του κοινού στην τηλεόραση. Τόσο ήταν το πάθος της ομάδας «Ονείρων Θαύματα» για δημιουργία που μέσα σε τρεις μόλις μήνες, τον Ιανουάριο του 2000 ανέβασαν την πρώτη τους παραγωγή στο Χατζηγιάννειο. Επρόκειτο για μια μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «…Μία άποψη», την οποία το θεατρόφιλο κοινό της Λάρισας αγκάλιασε θερμά την ομάδα και το ίδιο εξακολουθεί να κάνει ως σήμερα, σε κάθε προσπάθεια που κάνουν τα μέλη της.

Μέσα στα 13 αυτά χρόνια ανέπτυξαν τεράστια πολιτιστική δράση παρουσιάζοντας με συνέπεια και σεβασμό στη θεατρική πράξη και τον θεατή, ποιητικές συλλογές, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, θεατρικά έργα επώνυμων συγγραφέων, παρουσιάσεις βιβλίων, αφιερώματα στον έρωτα, στον Καραγάτση, κ.ά. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η πρώτη τους παραγωγή με τίτλο «…Μία άποψη», «Η μικρή μας πόλη» του Thornton Wilder τον Μάιο του 2000, «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» του Λ. Πιραντέλλο τον Μάιο του 2003, «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» Φ. Γ. Λόρκα το Νοέμβριο του 2003, «Τα μαξιλάρια της Ουρανούπολης» του Ε. Τριβιζά το Νοέμβριο του 2005, «Καφενείον οι κουβέντες» του Μ. Παναγόπουλου το Νοέμβριο του 2010 και «Ποιός είναι Ποιος!» βασισμένο στο θεατρικό έργο «Κλάξον, ντρομπέτες και …πλάκες» του Ντάριο Φο τον Δεκέμβριο του 2011.

Τα μέλη της ομάδας είναι περίπου 25. Αυτός είναι ο σταθερός πυρήνας, μιας και μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια πολλοί περισσότεροι ήταν εκείνοι συμμετείχαν στις δράσεις της, αλλά λόγω υποχρεώσεων ή συνθηκών δεν κατάφεραν να είναι πιστοί στις ανάγκες της ομάδας. Και η πίστη στο έργο τους και η επιμονή τους, τους έχει επιβραβεύσει ουκ ολίγες φορές. Από τις πιο σημαντικές διακρίσεις ήταν αυτές που γνώρισαν με την παράσταση «Η μικρή μας πόλη» που κέρδισε τα βραβεία καλύτερης παράστασης και α’ ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεατρικών Αγώνων Δήμου Ζωγράφου τον Σεπτέμβριο του 2000. 'Ένα χρόνο μετά με το ίδιο έργο η ομάδα κέρδισε το βραβείο καλύτερης παράστασης, α’ γυναικείου ρόλου και ενδυματολογίας στο Φεστιβάλ Θεατρικών Αγώνων Δήμου Καρδίτσας.

«Η ερασιτεχνική θεατρική σκηνή «Ονείρων Θαύματα» διεκδικεί επάξια τα τελευταία χρόνια το δικό της μερίδιο ύπαρξης ανάμεσα στον πειραματισμό, στην εκπαίδευση, στη δημιουργία, στην ελεύθερη έκφραση, στη σκέψη και στην επικοινωνία. Ο ήχος της καρδιάς της ομάδας χτυπά δυνατά …και από τους παλμούς της προκύπτει το θέατρο, προκύπτουν όνειρα, προκύπτουν θαύματα. Στην «Ονείρων Θαύματα όλη η ομάδα φροντίζει για τα πάντα από τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κουστούμια μέχρι τις επιλογές των έργων και τους ανθρώπους που θα συνεργαστούν για να ανέβει μια παράσταση» λένε τα μέλη της. Μάλιστα, ιδιαίτερη σημασία έχει ότι συνεργάζονται με επαγγελματίες σκηνοθέτες, χορογράφους, ζωγράφους, μουσικούς, οι οποίοι δεν αμείβονται για τη δουλειά που κάνουν αλλά προσφέρουν αφιλοκερδώς, πιστεύοντας βαθιά στην ερασιτεχνική δημιουργία και στηρίζοντας τη, με όποιο μέσο μπορούν.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass