Με το βλέμμα στραμμένο στη παράδοση

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2013 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:51

  Μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ Δημοτικού του 16ου Δημοτικού σχολείου της Λάρισας και της Στ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου μαζί με τις δασκάλες τους, επισκέφτηκαν το παραδοσιακό σπίτι του Λυκείου των Ελληνίδων της πόλης μας στην οδό Δήλου 17 και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του από την ίδρυσή του έως και σήμερα. Τα παιδιά ήρθαν σε άμεση επαφή με την ελληνική και-πιο συγκεκριμένα την τοπική παράδοση σε ένα χώρο φτιαγμένο αποκλειστικά για να υπηρετεί και να προωθεί με μεράκι και αφοσίωση τα ιδεώδη, τις αρχές και τις αξίες του τόπου μας. Είχαν τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφτούν και να δουν από κοντά την πλούσια ιματιοθήκη του Λυκείου, να θαυμάσουν τις τοπικές φορεσιές με τα πλούσια κοσμήματα, να εκφράσουν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους πάνω στην ιστορία και την παράδοσή μας και μέσα από τη διαδικασία αυτή να διδαχτούν και να ενημερωθούν για τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες, τις δυσκολίες, την οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα των ανθρώπων μιας άλλης εποχής. Όλ’ αυτά ήταν άμεσα συνδεδεμένα τόσο με τα τραγούδια και τους χορούς κάθε περιοχής, όσο και με την ενδυμασία που χαρακτήριζε και διαφοροποιούσε τον έναν τόπο από τον άλλο.

Επιπλέον, είδαν από κοντά τη μεγάλη συλλογή βραβείων και αναμνηστικών που το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας έχει αποκομίσει από την πλούσια, συνεχή και επιτυχημένη του δραστηριότητα με τη συμμετοχή του σε πολυάριθμα αξιόλογα φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Παρακολούθησαν βίντεο με την ιστορία του Λυκείου και των χορευτικών ομάδων και στο τέλος της επίσκεψής τους διδάχτηκαν μια σειρά από ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Δεν είναι η πρώτη φορά που μαθητές επισκέπτονται το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας, αναγνωρίζοντας έτσι την εγκυρότητα και την ποιότητά του στον τομέα της διδασκαλίας και μετάδοσης της ελληνικής παράδοσης. Είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους που με μεράκι, ανιδιοτέλεια και αγάπη εργάζονται για τη διάδοση του πολιτισμικού αυτού πλούτου που διαθέτει η Ελλάδα, να επιβεβαιώνεται η προσπάθειά τους με το να τους εμπιστεύονται τα παιδιά,  που είναι οι συνεχιστές και οι μεταλαμπαδευτές της ιστορίας μας. Και είναι τέλος εξαιρετικά αισιόδοξο το γεγονός πως τα νέα παιδιά έχουν τη διάθεση και το ενδιαφέρον να προσεγγίσουν την ελληνική παράδοση, να διδαχτούν από αυτή και να τη συνεχίσουν, όπως ακριβώς γινόταν έως τώρα ανά τους αιώνες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass