ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΑΘΡΩΝ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ

Νέος διαγωνισμός για το Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρισας

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2013 13:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:10
 

Της Λένας Κισσάβου

 

Μάχη με το χρόνο, φαίνεται να δίνουν οι δύο Εφορείες Αρχαιοτήτων της Λάρισας, Κλασσικών και Βυζαντινών, αφού έχουν ξεπεράσει εαυτούς, προχωρώντας με αλματώδη βήματα για να κατακτήσουν το συντομότερο δυνατό το στόχο έναρξης λειτουργίας του Διαχρονικού μουσείου Λάρισας.

Μπορεί το έργο του Μουσείου να καθυστέρησε χρόνια για να καταλήξει σε αυτό το σημείο, αλλά σήμερα εφόσον το μέλλον της πορείας του- έχοντας εξασφαλισμένη χρηματοδότηση- κρίνεται από την διαχείριση που θα κάνουν οι δύο Εφορείες, η ταχύτητα διευθέτησης και δρομολόγησης των απαραίτητων διαδικασιών είναι ιδιαίτερη μεγάλη.

Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν οι άμεσες ενέργειες προκυρήξεων διαγωνισμών, οι οποίοι πρέπει να υλοποιηθούν για να ολοκληρωθεί ο εκθεσιακός χώρος, που θα φιλοξενήσει τον αρχαιολογικό πλούτο, όπως και η καλή συνεργασία των δύο εφορειών.

Ετσι, ενώ δουλεύουν ακόμη στον εκθεσιακό χώρο του κτιρίου (2.000 τετραγωνικών μέτρων), του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, συνεργεία του ανάδοχου του έργου (κ. Αντ. Λιγνού) της διαμόρφωσή του, σε μόνιμη μορφή, με την κατασκευή διαχωριστικών και προθηκών, παράλληλα προκηρύσσεται νέος διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για την προμήθεια (αγορά) μεταφορά και εφαρμογή, των υποβάσεων και μεταλλικών στηριγμάτων και των υποβάσεων των υπερυψωμένων δαπέδων για τη στήριξη και τοποθέτηση των αρχαίων ελεύθερων εκθεμάτων.

Το αντικείμενο της προμήθειας περιλαμβάνει: 74 κατασκευές μεταλλικών υποβάσεων και στηριγμάτων, 55 κατασκευές σύνθετων βάθρων, 10 σύνθετες κατασκευές βάθρων από MDF (χωρίς μεταλλική υπόβαση) και εφαρμογή μεταλλικών στηριγμάτων, 31 σύνθετες κατασκευές εκ μεταλλικού σκελετού, υπερυψωμένων δαπέδων ελεύθερων αρχαίων εκθεμάτων.

 Ο προϋπολογισμός της σύβασης ανέρχεται στα 178.861,79 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), ενώ η προθεσμία υποβολής προσφορών ορίστηκε μέχρι και τις 13-5-2013 και η διενέργεια του διαγωνισμού στις 14-5-2013.

Η σύμβαση η οποία θα υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λάρισας, και του αναδόχου, θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα –Επιχειρηματικότητα ΕΠΑΝ ΙΙ, 2007-2013».

Να σημειωθεί ότι, αναμένεται σύντομα και η προκήρυξη του τελευταίου διαγωνισμού για τον ολοκλήρωση της υποδομής του εκθεσιακού χώρου, αυτόν της εγκατάστασης του φωτισμού των εκθεμάτων (εκτός των προθηκών) η προμήθεια και τοποθέτηση εποπτικού υλικού, οπτικοακουστικού υλικού, που θα συνοδεύει τα εκθέματα.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass