ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ Φ. ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ

Ο Μπαρμπής της 7ης Τέχνης

Δημοσίευση: 03 Απρ 2013 2:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:18
 Στο πλαίσιο του 21ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Νέων Κινηματογραφιστών που θα ανοίξει τις πύλες του στη Λάρισα αύριο Πέμπτη, εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας έκθεση φωτογραφίας του Φώτη Νατσιούλη. Μια έκθεση αφιέρωμα στον Μπαρμπή Βοζαλή, στον άνθρωπο που ταύτισε το όνομά του με την 7η τέχνη. Η έκθεση θα φιλοξενείται στο «Χατζηγιάννειο» μέχρι την Κυριακή 7 Απριλίου και το κοινό θα μπορεί να την επισκέπτεται από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Η δημοσιογράφος Κ. Καρυδάκη σημειώνει μεταξύ άλλων για τον Μπαρμπή: «Πάνω από μισό αιώνα, από τις αρχές της δεκαετίας του '60, ο Μπαρμπής Βοζαλής μαθαίνει στους Λαρισαίους να βλέπουν σινεμά. Όταν ακόμα η Λάρισα δεν είχε πολυκατοικίες, δεν είχε πεζόδρομους, δεν είχε εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα.
Αλλά πάντα, πάντα, υπήρχε η Κινηματογραφική Λέσχη.
Και πάντα, πάντα, υπήρχε ο Μπαρμπής γιατί εξαιτίας του, οι σινεφίλ της Λάρισας είχαν την ευκαιρία να δουν ταινίες από όλο τον κόσμο, όχι μόνο τις εμπορικές, και τις άλλες. Πώς αλλιώς θα γνωρίζαμε τον Παζολίνι, το Βισκόντι, τους Αδελφούς Ταβιάνι, τον Κουροσάβα, τον Ταρκόφσκι, τον Μιχάλκοφ, τον Χίτσκοκ, τον Φελίνι και τόσους άλλους. Και τι θα καταλαβαίναμε αν δεν μας διαφώτιζε πριν από κάθε, κάθε προβολή, ο Μπαρμπής.
Ο Μπαρμπής Βοζαλής, γόης μιας άλλης, μακρινής εποχής, απίστευτη φιγούρα με το ιδιαίτερο ντύσιμό του, το λουλούδι στο πέτο, το πλατύγυρο καπέλο του, να κυκλοφορεί αιώνες θαρρείς στην πόλη, με τον ματρακά, το αρχαίο τεράστιο ποδήλατό του.
Το όνομά του το «χρωστάει» στο επίθετο ενός από τους πιο γνωστούς παγκόσμιους συγγραφείς, τον Ανρί Μπαρμπίς, επειδή τον θαύμαζε ο πατέρας του.
Κι είναι πιο γνωστός με αυτό, παρά με το Βοζαλής.
Ο Μπαρμπής με την επίμονη προσήλωση στην 7η Τέχνη.
Είναι από μόνος του μια εποχή. Όλα αυτά τα αποτυπώνει μοναδικά με το φακό του ο Φώτης Νατσιούλης. Αντιλαμβανόμενος ότι ο Μπαρμπής αποτελεί κομμάτι της ιστορίας αυτής της πόλης, ένας ζωντανός θρύλος, τον ακολουθεί χρόνια τώρα και τον απαθανατίζει στις πιο ανύποπτες στιγμές και στις πιο “ύποπτες” φάσεις».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass